Prima pagină / Evenimente / Timp liber  /  „Târgul de Daruri Dulci” – eveniment de promovare a producătorilor autohtoni

„Târgul de Daruri Dulci” – eveniment de promovare a producătorilor autohtoni imprimare

10.03.2020  

Organizat în premieră, Târgul de Daruri Dulci promovează producătorii autohtoni, dar și aduce la cunoștință cetățenilor produsele create la noi în Republica Moldova.

„Ținând cont că timpul astăzi e de partea noastră, căci asta era una din marile probleme care putea fi puse, s-au prezentat toți cei care s-au înscris la eveniment. Oamenii sunt receptivi, vin și sperăm că în câteva ore o să avem un flux și mai mare de cumpărători și tare mi-aș dori ca genul acesta de eveniment bun, fără interes comercial să-l mai replieze și alții. Mi-ar plăcea enorm de mult ca producătorii ce au venit astăzi să plece mulțumiți, să vândă tot, pentru că până la urmă târgul de azi nu o să rezolve problema lor cu piața de desfacere, în schimb poate le va da puțină speranță că au pentru cine produce – pentru consumatorul intern” afirmă organizatoarea Târgului de Daruri Dulci, Diana Crudu.

La eveniment au fost prezenți în jur de 30 de producători autohtoni care unanim au venit să-și prezinte produsele pe care aceștia le fac, să comunice cu potențialii cumpărători, dar și să ofere spre degustare produsele cu care au venit.

„Noi facem fructe uscate, pastelată, pistil din fructe, avem granolă, avem pudră de portocală, cadouri pentru opt martie. Noi nu folosim zahăr, fructele sunt deshidratate la 45 de grade, ceea ce permite păstrarea a 95% din proprietățile lor nutritive. La fel procedăm și cu pistilul, care la fel este uscat la 45 de grade, fiind creat doar din fructe uscate, fără nici un adaos” ne-a spus Anastasia Agafonov, producătoare Fructe Uscate Moldova.

Participanții susțin că inițiativa este una foarte favorabilă în contextul în care nu oricine își poate expune produsul în magazinele locale, iar târgurile sunt unica lor modalitate de promovare, dar totodată având și posibilitatea de a-și prezenta produsul și specificul acestuia, iar Ludmila Papuc, producătoare de uleiuri vegetale naturale „Lacrimă de aur” afirmând: „E ceva frumos, făcut pentru oameni să fie bucuroși, să discutăm, să facem cunoștință. La magazin când mergi privești doar produsul, dar aici cumpărătorii au ocazia de a vorbi direct cu producătorii și de a afla cât mai multe despre produs.”

De aceeași părere se arată și reprezentantul Vinăriei Javgur, Radu Nazaria care relatează că: „Acest târg pot spune că este binevenit pentru toți producătorii autohtoni deoarece au ocazia să își expună marfa.”

Încântați de eveniment s-au arătat și vizitatorii care au profitat de vremea caldă și ieșind la o plimbare au avut ocazia să facă cunoștință cu produsele autohtone, care nu pot fi găsite pe rafturile magazinelor, dar și să vorbească tete-a-tete- cu producătorii.

„Este o inițiativă foarte bună pentru că într-adevăr noi avem foarte mulți oameni care au produse interesante pentru publicul larg, însă din lipsa posibilităților de a le vinde, acestea nu se regăsesc prin pungile cumpărătorilor. Noi am procurat un lichior din mure – foarte gustos, l-am și degustat și am mai cumpărat fructe uscate. Deocamdată suntem la început și asta e tot ce am reușit să cumpărăm” spune Dina, vizitatoarea Târgului de Daruri Dulci.  

Cu același entuziasm ne-a spus și vizitatorul Victor Manole că târgul este unul binevenit. „Cred că este o idee foarte bună, noi la fel am procurat deja câte ceva și sperăm că în viitor să mai fie organizate astfel de evenimente. Am luat niște mere uscate, migdale, un mix din miere cu mentă. Practic pe tot am pus ochiul, dar procurăm în limitele bugetului” spune acesta. 

Târgul de Daruri Dulci este un eveniment cu participarea micilor producători autohtoni, acesta fiind creat cu buget zero, exclusiv din voluntariat și cooperarea oamenilor.

EEF         

Portalul Stiripozitive.eu a fost creat de „URMA ta” la 1 martie 2012 cu sprijinul Fundaţiei Est-Europene.

Conținutul portalului www.stiripozitive.eu este creat de „URMA ta” cu suportul oferit de Fundaţia Est-Europeană și finanțat de Suedia. Opiniile exprimate aparţin autorilor şi nu reflectă neapărat punctul de vedere al Fundației Est-Europene sau al Suediei.

• • • 

Preluarea textelor care aparțin www.stiripozitive.eu poate fi făcută doar cu acordul scris și cu indicarea sursei și linkul activ la subiectul preluat din www.stiripozitive.eu.