Prima pagină / Evenimente / Vorbire directă  /  „Promovează subiecte POZITIVE despre copii” – unul dintre mesajele Zilei Mondiale a Libertăţii Presei la Chişinău

„Promovează subiecte POZITIVE despre copii” – unul dintre mesajele Zilei Mondiale a Libertăţii Presei la Chişinău imprimare

10 reguli „de aur” pentru jurnaliştii care relatează despre copii

04.05.2012  

„Promovează subiecte POZITIVE despre copii” este prima regulă „de aur” dintr-un set de 10 mesaje-cheie, difuzate la Chişinău, la 3 mai 2012, cu ocazia Zilei Mondiale a Libertăţii Presei.

Votează: 5.0/5 (2 Voturi )

Cele 10 reguli „de aur" pentru jurnaliştii care scriu despre copii, promovate de Asociaţia Presei Independente şi UNICEF, îi îndeamnă pe profesioniştii din mass-media să pună „accent pe personalitatea copilului şi pe succesele lui, în aşa fel încât aceste subiecte să fie plasate în paginile / ştirile de top".

10 reguli „de aur" pentru jurnaliştii care relatează despre copii

1. Promovează subiectele pozitive despre copii.

2. Oferă-le voce copiilor.

3. Foloseşte cuvinte neutre.

4. Respectă dreptul copilului la viaţă privată.

5. Evită stigmatizarea şi stereotipizarea copiilor.

6. Nu-i răni şi mai mult pe copiii-victime.

7. Cere permisiunea pentru a-i fotografia.

8. Intervievează copiii-victime doar în prezenţa specialiştilor.

9. Pune accent pe încălcările drepturilor copilului.

10. Nu uita de copiii despre care ai scris.

Cele 10 reguli „de aur" pentru jurnaliştii care scriu despre copii sunt inspirate din GHIDUL de stil cu norme etice pentru jurnalişti, ajuns în anul 2011 la ediţia a treia, revăzută şi actualizată.

 

 

EEF         

Portalul Stiripozitive.eu a fost creat de „URMA ta” la 1 martie 2012 cu sprijinul Fundaţiei Est-Europene.

Conținutul portalului www.stiripozitive.eu este creat de „URMA ta” cu suportul oferit de Fundaţia Est-Europeană și finanțat de Suedia. Opiniile exprimate aparţin autorilor şi nu reflectă neapărat punctul de vedere al Fundației Est-Europene sau al Suediei.

• • • 

Preluarea textelor care aparțin www.stiripozitive.eu poate fi făcută doar cu acordul scris și cu indicarea sursei și linkul activ la subiectul preluat din www.stiripozitive.eu.