Prima pagină / Oameni / Societate  /  Trainingul „Viziune - Misiune - Valori” la cea de-a 3-a ediție

Trainingul „Viziune - Misiune - Valori” la cea de-a 3-a ediție imprimare

30.03.2014  

139 de profesori din toate raioanele țării au beneficiat sâmbătă, 29 martie, de un training gratuit oferit de „Academia Nicolae Dumitrescu”, în cadrul Conferinței Naționale „Tradiții asociative ale învățătorilor”.

Votează: 4.6/5 (5 Voturi )

Evenimentul a avut loc în Biblioteca „Onosifor Ghibu” și a fost moderat de Peter-Vlad Ianusevici și Eugeniu Gîrla, ambii de la „Academia Nicolae Dumitrescu”. Academia are contracte de business cu diferite companii, instituții de stat, entități naționale și internaționale, iar din banii pe care îi primește sponsorizează acțiuni și lucruri sociale, inclusiv organizează astfel de traininguri gratuite.

„Suntem aici pentru că din punctul nostru de vedere Moldova va ajunge la o schimbare, dar aceasta va veni de la cultură și de la educație. Aceste 2 puncte necesită investiții de timp, dar sunt punctele unde trebuie să lucrăm”, a afirmat Peter-Vlad Ianusevici, fondatorul Academiei.

Peter_Vlad_Ianusevici

Viorica Mățilă-Parfeni, profesoară în Bălți, a spus că: „prin participarea la acest training ne vom forma noi competențe, feed-backul contructiv ne va motiva să rămânem sau să devenim competitivi într-o lume schimbătoare, ne va spori încrederea în forțele proprii și capacitățile evolutive ale elevilor noștri”. Iar Augustina Zbancă, învățătoare în Chișinău, a mai adugat: „Acest gen de activitate este foarte benefic pentru profesori”.

Viziune_Misiune_Valori

Trainingul a avut la bază 3 obiective: primul a fost dezvoltarea unei viziuni. „Nu ne interesează să venim noi cu viziunea pentru oamenii din Moldova, ci vrem ca ei să învețe să-și dezvolte propriile viziuni. Ca acolo, în satele sau în orașele din care vin, să învețe să viseze, să învețe să pună visele pe hârtie și să le transforme în obiective. Apoi trebuie să conștientizeze valorile pe care se bazează viziunile lor, pentru că din păcate la noi, în Moldova se aplică mai des valoarea numită flexibilitate și mergem după cum bate vîntul, pentru că e mai simplu așa. Un alt moment este misiunea - nu ne uităm numai la ce vrem noi, ci și la ce așteaptă viața de la noi. Uneori așteptările noastre sunt mari, dar nu suntem dispuși să dăm înapoi așa de mult cât dorim să primim”, a mai zis Peter-Vlad Ianusevici.

Viziune-Misiune_Valori

Iar despre echipa de la „Academia Nicolae Dumitrescu”, tot el  ne-a mărturisit că este: „O echipă de nebuni frumoși, pentru că mergem după o idee absolut utopică, absolut nebunească, dar este o idee minunată, pentru că noi credem că Moldova se poate schimba!”.

Academia_Nicolae_Dumitrescu

Trainingul „Viziune - Misiune - Valori” la cea de-a 3-a ediție Trainingul „Viziune - Misiune - Valori” la cea de-a 3-a ediție Trainingul „Viziune - Misiune - Valori” la cea de-a 3-a ediție Trainingul „Viziune - Misiune - Valori” la cea de-a 3-a ediție Trainingul „Viziune - Misiune - Valori” la cea de-a 3-a ediție Trainingul „Viziune - Misiune - Valori” la cea de-a 3-a ediție Trainingul „Viziune - Misiune - Valori” la cea de-a 3-a ediție Trainingul „Viziune - Misiune - Valori” la cea de-a 3-a ediție Trainingul „Viziune - Misiune - Valori” la cea de-a 3-a ediție Trainingul „Viziune - Misiune - Valori” la cea de-a 3-a ediție Trainingul „Viziune - Misiune - Valori” la cea de-a 3-a ediție Trainingul „Viziune - Misiune - Valori” la cea de-a 3-a ediție Trainingul „Viziune - Misiune - Valori” la cea de-a 3-a ediție Trainingul „Viziune - Misiune - Valori” la cea de-a 3-a ediție Trainingul „Viziune - Misiune - Valori” la cea de-a 3-a ediție Trainingul „Viziune - Misiune - Valori” la cea de-a 3-a ediție Trainingul „Viziune - Misiune - Valori” la cea de-a 3-a ediție Trainingul „Viziune - Misiune - Valori” la cea de-a 3-a ediție Trainingul „Viziune - Misiune - Valori” la cea de-a 3-a ediție Trainingul „Viziune - Misiune - Valori” la cea de-a 3-a ediție Trainingul „Viziune - Misiune - Valori” la cea de-a 3-a ediție Trainingul „Viziune - Misiune - Valori” la cea de-a 3-a ediție Trainingul „Viziune - Misiune - Valori” la cea de-a 3-a ediție Trainingul „Viziune - Misiune - Valori” la cea de-a 3-a ediție Trainingul „Viziune - Misiune - Valori” la cea de-a 3-a ediție
 

EEF         

Portalul Stiripozitive.eu a fost creat de „URMA ta” la 1 martie 2012 cu sprijinul Fundaţiei Est-Europene.

Conținutul portalului www.stiripozitive.eu este creat de „URMA ta” cu suportul oferit de Fundaţia Est-Europeană și finanțat de Suedia. Opiniile exprimate aparţin autorilor şi nu reflectă neapărat punctul de vedere al Fundației Est-Europene sau al Suediei.

• • • 

Preluarea textelor care aparțin www.stiripozitive.eu poate fi făcută doar cu acordul scris și cu indicarea sursei și linkul activ la subiectul preluat din www.stiripozitive.eu.