Prima pagină / Oameni / Societate  /  Tânărul designer, Irina Madan: de la lecții la colecții

Tânărul designer, Irina Madan: de la lecții la colecții imprimare

16.05.2014  

Vom face o vizită la tânărul designer Irina Madan, pe care am cunoscut-o acum un an, la susținerea tezei de licență, la Academia de Muzică, Teatru și Arte plastice și vom afla cum a debutat artistic Irina și de ce bucurii a avut parte timp de un an.

Votează: 5.0/5 (2 Voturi )

Irina Madan este mereu cu „ochii pe culoare”. Tânăra artistă crede că hainele pe care le creează sunt pentru persoanele cu atitudine, iar secretul succesului se află în multă muncă. 

Irina_Madan

Echipa știrilor pozitive a descoperit-o pe Irina acum un an, când încă nu oferise nici un interviu în calitate de designer. Atunci ne-a impresionat colecția pe care o prezentase la susținerea tezei de licență și am fost siguri că nu se va opri acolo. Acum Irina se bucură de succes și este mândră de ceea ce a reușit, însă „mai este loc pentru mai bine”, ne-a mărturisit ea.

Irina_Madan

Am rugat-o să ne povestească despre momentele în care a fost mândră, iar ea ne-a răspuns, zâmbind sincer, că s-a simțit cea mai mândră și cea mai fericită atunci când și-a spălat prima oară maioul pictat de ea și el nu s-a decolorat. „Aceste emoții sunt de nedescris în cuvinte și cred că ele m-au motivat cel mai mult să merg mai departe”, ne-a mai spus Irina.

Diplomele_Irinei_Madan

Desigur tânărul designer mai are succese cu care se poate lăuda, printre acestea se numără și participarea la mai multe concursuri naționale și internaționale. Irina a fost desemnată laureată de gradul I în nominația Folk la Festivalul „Текстиль и мода” (Donetsk, Ucraina, noiembrie 2013); câștigătoare la Festivalului de Modă Internațional „ArtPodium” 2013, GRAND PRIX (Chișinău, Republica Moldova, noiembrie 2013) și s-a bcurat de nominația Avangard Dress la Etapa Națională a Concursului „Rochia Anului 2013 (Chișinău, Republica Moldova, decembrie 2013).

Creatoarea de haine cu pânză pictată lucrează acum la o colecție pe care o va prezenta într-un concurs la începutul lunii iunie , despre care nu a vrut să ne povestească prea multe. Și deasemenea, colaborează cu Irina Calancea, creatoarea brand-ului „Irka Shoes”, realizând picturi pe încălțăminte.

Irina_Madan

Irina are multe planuri de viitor, iar visul cel mare este să-și înregistreze un brand și să fie posesoarea unei case de modă.

Irina_Madan Irina_Madan Irina_Madan Irina_Madan Irina_Madan Irina_Madan Irina_Madan Irina_Madan Irina_Madan Irina_Madan Irina_Madan
 

EEF         

Portalul Stiripozitive.eu a fost creat de „URMA ta” la 1 martie 2012 cu sprijinul Fundaţiei Est-Europene.

Conținutul portalului www.stiripozitive.eu este creat de „URMA ta” cu suportul oferit de Fundaţia Est-Europeană și finanțat de Suedia. Opiniile exprimate aparţin autorilor şi nu reflectă neapărat punctul de vedere al Fundației Est-Europene sau al Suediei.

• • • 

Preluarea textelor care aparțin www.stiripozitive.eu poate fi făcută doar cu acordul scris și cu indicarea sursei și linkul activ la subiectul preluat din www.stiripozitive.eu.