Prima pagină / Oameni / Societate  /  Tineri din Moldova la universități de top din lume (I)

Tineri din Moldova la universități de top din lume (I) imprimare

Ana Roșca de la Universitatea din Zurich și Cristian Ciobanu de la Universitatea din Virginia

16.03.2012  

Ei cred că trebuie puse lumânări de sănătate pentru oamenii care au inventat Skype-ul, pentru că acesta le ajută să se simtă, departe fiind, aproape de cei dragi. Sunt tinerii din Moldova plecați la studii în străinătate.

Votează: 5.0/5 (2 Voturi )

Ana Roșca este masterandă la psihologie la Universitatea din Zurich, Elveția, iar Cristian Ciobanu este absolvent al Universității din Virginia, SUA, fondată de Thomas Jefferson.

Acești doi tineri din Moldova își împărtășesc cu Știrile pozitive emoțiile care îi leagă de țara în care s-au născut și țara care le-a dat studii profunde și puterea de a merge mai departe.   

„Ce luați cu voi din Moldova acolo, departe, împreună cu emoțiile de acasă?" „Hrișcă, mazăre, ulei nerafinat și murături". „Vin și coniac, dar mai mult ca simboluri ale patriei, care ne încălzească acolo". Sunt câteva dintre răspunsurile din acest subiect cu doi tineri din Moldova care au plecat în străinătate chiar să învețe.

 

EEF         

Portalul Stiripozitive.eu a fost creat de „URMA ta” la 1 martie 2012 cu sprijinul Fundaţiei Est-Europene.

Conținutul portalului www.stiripozitive.eu este creat de „URMA ta” cu suportul oferit de Fundaţia Est-Europeană și finanțat de Suedia. Opiniile exprimate aparţin autorilor şi nu reflectă neapărat punctul de vedere al Fundației Est-Europene sau al Suediei.

• • • 

Preluarea textelor care aparțin www.stiripozitive.eu poate fi făcută doar cu acordul scris și cu indicarea sursei și linkul activ la subiectul preluat din www.stiripozitive.eu.