Prima pagină / Oameni / Societate  /  Gheorghe Tulgara - cel mai tânăr parajurist comunitar din țară

Gheorghe Tulgara - cel mai tânăr parajurist comunitar din țară imprimare

08.09.2014  

Gheorghe Tulgara are 22 de ani și este din satul Sărătenii Vechi, raionul Telenești. Acum studiază la Facultatea Cadastru și Drept a Univesității Agrare din Chișinău și este cel mai tânăr parajurist comunitar din Republica Moldova.

Votează: 5.0/5 (1 Vot )

Activitatea de parajurist a început-o la începutul anului 2014 și de atunci a devenit omul de încredere al comunității.

„Este cu adevărat o experiență profesională. La început oamenii erau sceptici, neștiind de fapt ce reprezintă instituția parajuristului. După 8 luni de activitate, oameni se adresează cu cele mai diverse probleme juridice. Un caz special a fost atunci când am ajutat o persoană să-și exprime nemulțumirea față de un birou notarial prin scrierea unei petiții adresată Comisiei de Etică și Disciplină a Notarilor de la Ministerul Justiției”, a menționat parajuristul Gheorge Tulgara.

Gheorghe se implică în diverse activități prin care acumulează experiență în domeniul profesional. În această vară a participat la Școala pentru Democrație, organizată în România, având posibilitatea să cunoască oficialității din alte state și să scrie un mic proiect de dezvoltare a satului său natal. Este receptiv la problemele oamenilor din comunitate, pentru că spune el „Lucrez pentru oameni, la fel cum alții au lucrat pentru ca eu să cresc”. 

În fiecare lună, aproximativ 10-12 persoane primesc consultații juridice primare. 

Gherorghe mai spune că: „Problema generației mele este că folosim timpul irațional, îl pierdem mult pe distracții, pe când, putem să facem lucruri minunate”.

Andrei Bordian, Rezina

Gheorghe Tulgara
 

EEF         

Portalul Stiripozitive.eu a fost creat de „URMA ta” la 1 martie 2012 cu sprijinul Fundaţiei Est-Europene.

Conținutul portalului www.stiripozitive.eu este creat de „URMA ta” cu suportul oferit de Fundaţia Est-Europeană și finanțat de Suedia. Opiniile exprimate aparţin autorilor şi nu reflectă neapărat punctul de vedere al Fundației Est-Europene sau al Suediei.

• • • 

Preluarea textelor care aparțin www.stiripozitive.eu poate fi făcută doar cu acordul scris și cu indicarea sursei și linkul activ la subiectul preluat din www.stiripozitive.eu.