Prima pagină / Oameni / Societate  /  (Video) Cum este corect să avem grijă de părul nostru – sfaturi de la hair stilistul Andrei Cocieru

(Video) Cum este corect să avem grijă de părul nostru – sfaturi de la hair stilistul Andrei Cocieru imprimare

05.06.2015  

Am discutat în aceste zile cu hair stilistul Andrei Cocieru. Ca de obicei el ne-a dat sfaturi utile, de această dată despre îngrijirea podoabei capilare la femei și bărbați.

Votează: 5.0/5 (2 Voturi )

Andrei Cocieru este stilistul care știe cum să facă un om să se simtă frumos și special. El spune că e este nevoie doar de o frezură sau coafură potrivită.

 L-am întrebat acum, la începutul verii, cum este corect să avem grijă de părul nostru. Și pot privi acest material chiar și bărbații, pentru că le-a dat sfaturi și lor. 

Un păr care ne reprezintă este ca o carte de vizită. În fiecare zi, în fiecare dimineață, când ne trezim, trebuie să ne trezim cu un păr strălucitor și plin de viață. Pentru a avea un păr sănătos trebuie să alegem șamponul potrivit, condiționerul, balsamul și o mască recomandată de specialist. Eu de fiecare dată recomand o mască  în dependență de structura firului de păr sau de lungimea firului, depinde ce vrea clientul”, spune Andrei Cocieru.

Andrei Cocieru

„Când avem un păr blond, vopsit, suntem obligați să folosim un șampon pentru părul blond, un condiționer și o mască sau mască în formă de spray. Orice șampon care-l aplicăm pe păr, se aplică de două ori. Umezim bine părul după care aplicăm șamponul pe toată regiunea capului, masăm foarte bine, foarte delicat pentru a stimula circulația sangvină, apoi îl clătim foarte bine, îl scurgem și mai aplicăm odată acest șampon. Cu ajutorul unui prosop ștergem ușor părul și aplicăm o mască de păr sau balsamul. Atunci când uscăm părul avem nevoie de ulei pentru capete. Părul nostru este hrănit de organism doar prin cei 5 cm crescuți, de restul trebuie să avem noi grijă. Cu ajutorul acestui ulei de argan, noi hrănim părul și-i dăm viață pentru mai mult timp”, zice Andrei.

Andrei Cocieru

„Bărbaților le recomand o tunsoare modelată anume după fața lor, recomandată în dependență de serviciu pe care-l au. Bărbaților le recomand să aleagă șamponul după scalpul pe care-l au. Dacă scalpul este gras, atunci folosesc un șampon pentru părul gras, dar dacă au un scalp uscat, atunci folosesc un șampon pentru părul uscat. Se spală de două ori, se masează, dar se spală atunci când părul este gras. Dacă e nevoie trebuie de spălat și în fiecare zi, cu o clătire foarte reușită”, recomandă hair stilistul, Andrei Cocieru.

Andrei Cocieru Andrei Cocieru Andrei Cocieru Andrei Cocieru Andrei Cocieru
 

EEF         

Portalul Stiripozitive.eu a fost creat de „URMA ta” la 1 martie 2012 cu sprijinul Fundaţiei Est-Europene.

Conținutul portalului www.stiripozitive.eu este creat de „URMA ta” cu suportul oferit de Fundaţia Est-Europeană și finanțat de Suedia. Opiniile exprimate aparţin autorilor şi nu reflectă neapărat punctul de vedere al Fundației Est-Europene sau al Suediei.

• • • 

Preluarea textelor care aparțin www.stiripozitive.eu poate fi făcută doar cu acordul scris și cu indicarea sursei și linkul activ la subiectul preluat din www.stiripozitive.eu.