Prima pagină / Oameni / Societate  /  (Foto) Amintiri din copilărie cu Gloria Gorceag, Dorian Furtună, Cristina Surdu, Corneliu Comendant, Irina Madan, Alina Găină, Doru Curoșu și Rusanda Cojocaru

(Foto) Amintiri din copilărie cu Gloria Gorceag, Dorian Furtună, Cristina Surdu, Corneliu Comendant, Irina Madan, Alina Găină, Doru Curoșu și Rusanda Cojocaru imprimare

21.10.2015  

Gloria Gorgeag, Dorian Furtună, Cristina Surdu, Corneliu Comendant, Irina Madan, Alina Găină, Doru Curoșu și Rusanda Cojocaru, au vârste, profesii și activități diferite, dar toți au amintiri și emoții din copilărie, pe care le-au împărtășit cu noi în primul episod al serialului „Amintiri din copilărie”.

Votează: 5.0/5 (1 Vot )

Interpreta și prezentatoarea emisiunii „Cine vine la noi” la TV Moldova 1, Gloria GORCEAG, ne-a mărturisit amintirea acestei fotografii. Avea 5 ani, dar își amintește cu drag fiecare detaliu.

Sunt Craiasa Zăpezii în fotografie și pot să remarc că e prima mea coafură cu tapare. Rochia era cusută după schița mamei (ea mi-a fost chiar și educatoare). Dacă vă întrebați unde mi-e zâmbetul, să știți că observasem atunci că artistele mari în poze rar zâmbesc, am încercat și eu să fiu serioasă, că dacă Madonna nu zâmbește înseamnă că așa trebuie”, povestește Gloria.

Gloria

Etologul, doctorul în biologie și autorul cărții „Homo aggressivus. De ce nu se opresc războaiele și violența”, Dorian FURTUNĂ, a împărtășit cu noi prima amintire bine memorată din copilărie.

„Prima mea amintire, prima impresie pe care am memorat-o clar din fragedă copilărie a fost tabloul morții. Îmi amintesc cum bunica (eram atunci la ea), mă ținea în brațe și m-a dus noaptea în casa străbunelului, care tocmai decedase și zăcea mort în pat. Îmi amintesc bine acele momente. Nu am simțit pic de frică, nu înțelegeam tragicul situației, dar ceea ce am văzut a fost suficient de impresionant ca să treacă de bariera uitărilor copilărești. Interesant e că ultima mea impresie tot despre moarte va fi. Așa, cercul amintirilor se va încheia cu ce a început”, mărturisește Dorian.

Dorian Furtuna

Autoarea blogului Welcome to my world, moldoveanca Cristina SURDU, a vorbit emoționant despre copilăria sa.

Am avut parte de o copilărie foarte frumoasă. Am fost un copil norocos, deoarece nu mi-a lipsit nicioadată nimic. În plus aveam mereu alături frățiorul, prietenii din mahala, cu care am trăit ca în poveștile lui Ion Creangă. Însă, atunci când mă gândesc la copilăria mea, îmi vin în minte vacanțele de vară petrecute la bunicii mei din Grinăuți. Acolo am avut parte de momente unice, frumoase, vesele, aventuroase… de momente care mi-au făcut copilăria de neuitat”, afirmă Cristina.

Cristina Surdu
Autorul proiectului DesignTutorials.md și designerul grafic al Agenției de Comunicare „URMA ta”, Corneliu COMENDANT, a împărtășit cu noi marele lui vis din copilărie.
„Când eram mic voiam să fiu şofer de troleibuz şi căutam să mă aşez pe scaunul de lângă uşa şoferului, ca să văd drumul. Nu-mi plăcea dacă stau pe scaunul care era cu spatele spre direcţia mişcării, şi călătorii îmi ofereau scaunul care merge înainte”, spune zâmbind Corneliu.
Corneliu_Comendant 
Designerul vestimentar Irina MADAN, a povestit despre fumoasa copilărie pe care a petrecut-o tot cu creionul și pensula în mână.
Am avut o copilărie frumoasă, pentru că am visat mult. În copilărie mi-am format visele pe care abia acum încerc să le îndeplinesc. Deseori îmi amintesc de serile în care desenam la masa de bucătărie și eram cel mai fericit copil atunci când cei dragi îmi dăruiau pensule, acuarelă, creioane și carioci colorate”, zice Irina.
Irina Madan 
Jurnalista Alina GĂINĂ de la „Centru Media pentru Tineri”, ne-a relatat cât de poznașă a fost în copilărie.
Eu am fost un copil tare cuminte. Dar mai aveam și momente de fată rea.
Într-o zi eram la o vecină. Și tare interesante mi-au părut ușile beciului ei. Erau duble, cu gratii de fier, așa cum vedeam eu închisorile din filme.
Așa că mi-am pus vecina la temniță. Am așteptat momentul când a avut treabă în beci și atunci am tras zăvorul. Ea striga să o eliberez. Mă momea cu dezmierdări. Eu nimic! Am plecat fericită acasă. 
Sigur! În acea zi mama și-a redescoperit copilul, iar vecina a stat jumătate de oră la răcoare”, povestește râzând Alina.

Alina Gaina

Consilierul Ministrei Tineretului și Sportului pe Politici de Tineret, Doru CUROȘU, ne-a povestit despre zâmbetul cu gropițe din copilărie și de acum.

„De mic mi-a plăcut să zâmbesc cu gropițe în obraji, părinții îmi ziceau că așa păstrez copilul din mine, tot așa ca și cei care își păstrează copilaria cu pistruii. Privind la pozele de atunci, „cad” imediat în „amintiri din copilărie”, mărturisește Doru.

Doru Curosu

Autoarea brand-ului „Bookletta”– geanta care arată ce carte citești, Rusanda COJOCARU, a povestit istoria acestei fotografii din copilărie.

Mama era rock star, tata un nerd hipster, cu atitudine. Eu aveam vârtej în frunte, cum am și astăzi, și pe Ghivi în brațe, jucăria preferată primită de la un prieten de familie din Georgia”, menționează Rusanda.

Rusanda Cojocaru

Foto: Arhivele personale ale protagoniștilor

Amintiri din copilărie cu Doru Curoșu Amintiri din copilărie cu Alina Găină Amintiri din copilărie cu Dorian Furtună Amintiri din copilărie cu Cristina Surdu Amintiri din copilărie cu  Corneliu Comendant Amintiri din copilărie cu Rusanda Cojocaru Amintiri din copilărie cu Irina Madan Amintiri din copilărie cu Gloria Gorceag
 

EEF         

Portalul Stiripozitive.eu a fost creat de „URMA ta” la 1 martie 2012 cu sprijinul Fundaţiei Est-Europene.

Conținutul portalului www.stiripozitive.eu este creat de „URMA ta” cu suportul oferit de Fundaţia Est-Europeană și finanțat de Suedia. Opiniile exprimate aparţin autorilor şi nu reflectă neapărat punctul de vedere al Fundației Est-Europene sau al Suediei.

• • • 

Preluarea textelor care aparțin www.stiripozitive.eu poate fi făcută doar cu acordul scris și cu indicarea sursei și linkul activ la subiectul preluat din www.stiripozitive.eu.