Prima pagină / Oameni / Societate  /  (Foto) Amintiri din copilărie cu Anna Glușco, Vadim Șterbate, Victor Ambroci, Viorica Ataman

(Foto) Amintiri din copilărie cu Anna Glușco, Vadim Șterbate, Victor Ambroci, Viorica Ataman imprimare

02.11.2015  

Episodul 3 al serialului „Amintiri din copilărie” vine cu noi protagoniști, care împărtășesc amintirile frumoase, plăcute și vesele din copilărie: Anna Glușco, Vadim Șterbate, Victor Ambroci, Viorica Ataman.

Votează: 5.0/5 (1 Vot )

• Anna GLUȘCO este reporter și prezintă știrile în limba rusă la postul național de televiziune, TV Moldova1. Ea ne-a povestit cu emoții despre copilăria frumoasă pe care a avut-o, iar istoria acestei fotografii este chiar emoționantă.

În această fotografie sunt îmbrăcată într-o rochie luată în chirie de la o vecină. În anii 90 viața era grea și părinții mei nu aveau posibilitatea să-mi cumpere o rochie nouă. Mama mea, întotdeuna a reușit să iasă din situație. De foarte multe ori îmi cusea costume pentru diferite sărbători. Pantofii… mi-a cumpărat bunica, roșii, pentru că erau la reducere. Însă aceste lucruri nu m-au indispus niciodată. Alta era problema, nu mă simțeam eu comod în rochie, pentru că de felul meu, eram mai băiețoasă”, spune Anna.

Ana Glusco

• Vadim ȘTERBATE, omul Cetății Soroca mărturisește detalii despre fotografia din clasa întâi.

Este o fotografie cum să făcea pe timpuri, toți la pierdică și „Zâmbiți lui nenea fotograf”. Este unica mea fotografie din clasa întâi și îmi place să o privesc îndelung. Am regăsit-o recent și încerc să găsesc similitudini cu feciorul meu, care peste vreo doi ani va avea și el o astfel de fotografie”, zice Vadim.

Vadim Sterbate

 Viorica ATAMAN, autoarea blogului de turism Travelblog.md, deasemenea își amintește de clasa întâi, împărtășind cu noi o istorie amuzantă.

Dacă e să-mi aduc aminte anume de acea perioadă, perioada cât am fost în clasele primare, clasa întâi de fapt… Îmi aduc aminte de un moment funny.

Eu am avut în clasele primare o învățătoare foarte severă, doamna Valentina Davidovna (așa-i ziceam atunci). Făceam matematica și limba moldovenească de dimineață până își aducea aminte că trebuie să ne lase în pace. Nu-mi aduc aminte să fi avut ore de muzică, arta plastică sau educația fizică. Deci, doar limba moldovenească și matematică făceam.

Într-o zi ne-a ținut la școală până la 6 seara, noi fiind clasa întâi, în mod normal trebuia să terminăm orele pe la 1 (la amiază). Mama mea a venit la școală să ne „salveze”. Și acum îmi aduc aminte cum săreau în sus de bucurie toți copiii pe lângă mămica mea, că ne-a scos din „ghearele” matematicii. După acest incident, deja orele le terminam la 13.00, cum era normal, dar tot numai matematică făceam.

Cam asta îmi aduc aminte de clasa întâi. Poza asta este din prima zi de școală”, povestește Viorica.

Viorica Ataman

• Victor AMBROCI, directorul Liceului Teoretic „Spiru Haret” ne-a transmis o fotografie din copilărie și ne-a mărturisit că este din carnetul de comsomolist, dovadă este ștampila care se face observată în colț.

Victor Ambroci

Foto: Arhivele personale ale protagoniștilor

Episodul 1 al serialului „Amintiri din copilărie”

Episodul 2 al serialului „Amintiri din copilărie”

EEF         

Portalul Stiripozitive.eu a fost creat de „URMA ta” la 1 martie 2012 cu sprijinul Fundaţiei Est-Europene.

Conținutul portalului www.stiripozitive.eu este creat de „URMA ta” cu suportul oferit de Fundaţia Est-Europeană și finanțat de Suedia. Opiniile exprimate aparţin autorilor şi nu reflectă neapărat punctul de vedere al Fundației Est-Europene sau al Suediei.

• • • 

Preluarea textelor care aparțin www.stiripozitive.eu poate fi făcută doar cu acordul scris și cu indicarea sursei și linkul activ la subiectul preluat din www.stiripozitive.eu.