Prima pagină / Oameni / Societate  /  (Foto) Amintiri din copilărie cu Olivia Furtună, Diana Văluță, Stela Moldovanu, Lucica Tăut, Anastasia Pociumban, Tatiana Țîbuleac, Doru Ciocanu, Veronica Chicu-Boboc

(Foto) Amintiri din copilărie cu Olivia Furtună, Diana Văluță, Stela Moldovanu, Lucica Tăut, Anastasia Pociumban, Tatiana Țîbuleac, Doru Ciocanu, Veronica Chicu-Boboc imprimare

01.12.2015  

Episodul 6 al serialului „Amintiri din copilărie” vine cu noi protagoniști, care împărtășesc amintirile frumoase, plăcute și vesele din copilărie: Olivia Furtună, Diana Văluță, Stela Moldovanu, Lucica Tăut, Anastasia Pociumban, Tatiana Țîbuleac, Doru Ciocanu, Veronica Chicu-Boboc.

Votează: 5.0/5 (4 Voturi )

 Prezentatoarea TV, Olivia FURTUNĂ, care a devenit recent mamă de băiețel, povestește despre această fotografie din copilărie, din prima ședință foto din viața ei.

„Copilăria mea a fost imortalizată în foarte multe poze. Însă această poză este din prima mea ședință foto. Și e una din puținele poze din viață în care am o asemenea podoabă capilară. Îmi aduc aminte că mi-era frică să nu cad de pe acel jilț din catifea... iar nenea fotograf îmi zicea că sunt prea serioasă! Mai târziu am aflat că ședința foto premedita o schimbare de look, bun pentru mulți ani.... m-a dus mămica la salon și m-am ales cu primul bob”, mărturisește Olivia.

Olivia_Furtuna

 Interpreta Diana VĂLUȚĂ declară că a avut „cea mai frumoasă copilărie”.

„Aveam visul fiecărui copil: mă bucuram de dragostea părinților, a surioarei; de grija și educația pe care mi-au oferit-o. Și azi am momente când mai cred că sunt în perioada copilăriei. Le mulțumesc părinților pentru această senzație”, spune Diana.

Diana_Valuta

 Stela MOLDOVANU, Directoarea art-salonului „molDeco”, împărtășește amintiri din ograda bunicilor.

„Este o fotografie din perioada de aur a copilăriei mele, în ogradă la bunica. Pupăciosul este verișorul meu, cu care am crescut împreună. Ne mai ciondăneam de la jucării, dar toate se sfârșeau cu happy end”, zice Stela.

Stela_Moldovanu

 Lucica TĂUT, autoarea emisiunii „Natura în obiectiv” la TV Moldova 1, arată una dintre fotografiile din copilărie, care a rămas necolorată.

„Din păcate doar poza asta a rămas întreagă... aici eram în grupa pregătitoare. Ne-au fotografiat înainte de a merge în clasa întâi. Pe cele de la grădiniță am avut grijă să le colorez sau să le decupez și să rămână praful din ele”, mărturisește zâmbind Lucica.

Lucica_Taut

• Anastasia POCIUMBAN în copilărie și acum.

Când eram mică, locul în care nu vroiam să merg era grădinița. În special, din cauza somnului de amiază - pe care îl detestam. Din cauza că nu dormeam și vorbeam cu toți din jur, mi-a fost oferit patul de lângă perete, complet izolat de alți copii. A fost o suferință și mai mare.

În plus, peste o perioadă m-am învățat să mă prefac că dorm. Odată însă, m-am prefăcut atât de bine, că atunci când mama a venit să mă ia la prânz, educătoarea i-a zis că dorm prea strâns să mă trezească. Cred că acel moment m-a marcat foarte mult”, relatează Anastasia, care acum este asistent pe comunicare la European Endowment for Democracy.

Anasataia_Pociumban

• Tatiana ȚÎBULEAC, autoarea cărții „Fabule Moderne”, a postat pe profilul ei de Facebook o „poză veche, scanată de un copchil din mahala. De pe vremea în care scanerele încă nu se inventase, iar noi credeam că lumea începe și se sfărșește la poarta noastra. Nu în Austria și Franța”, spune Tatiana despre această fotografie din copilărie.

Tatiana_Tibuleac

• Doru CIOCANU, autorul cărții „Dicționar auafed”, povestește despre sanatoriu la care mergea în copilărie.

 „În imagine: Crimeea, pe când încă nu era poreclită Krâmnaș. Crimeea, pe când mai făcea parte din republica-soră RSS Ucrainească. Pe când încă era gălăgioasă, înghesuită și veselă toată vara, iar oamenii sovietici se trăgeau într-acolo cu mare drag. Și eu eram tras încolo, de părinți. Pneumoniile mă atacau aproape anual, de aceea sanatoriul „Imeni Rozî Luxemburg” îmi devenea a doua casă pentru o bună jumătate de vacanță de vară. Aproape în fiecare an al copilăriei mele fericite, dar bolnăvicioase mama căra cărți- „difițâturi” pe la Ministerul Sănătății ca să facă rost de o foaie la acel sanatoriu-dătător-de-sănătate. Mie însă îmi plăcea mai tare la bunici, la țară, acolo unde aveam prieteni cu care alergam și asudam, iar apoi beiam apă rece, iarăși căpătam bronșite și anghine și apoi iarăși trebuia de dus la sanatoriul „Rozî Luxemburg”, și tot așa. P.S. Eu sunt al 13-lea din dreapta, în șleapcă albă, la careul „Do svidania, sanatorii imeni Rozî Luxemburg!”, la care se înmânau fel de fel de gramote, iar eu luasem medalia de aur la campionatul de șaște”, menționează Doru.

Doru_Ciocanu

• Veronica CHICU-BOBOC de la Centru Media pentru Tineri, a mărturisit în aceste zile cu cine dintre membrii familiei seamănă.

„Tatăl meu întotdeuna s-a mândrit că-i seamăn leit, și la chip și la caracter și, mai cu seamă, că sunt născută chiar de ziua lui. Mama, făcea un tort mare, pentru amândoi, și un lighean plin de prăjituri cu dulceață și pudră multă. În casă era cald și tata aducea din beci compot de vișine, de gutui și Sărbătoream”, scrie Veronica pe profilul ei de Facebook.

Veronica_Chicu-Boboc

Foto: Arhivele personale ale protagoniștilor

Episodul 1 al serialului „Amintiri din copilărie”

Episodul 2 al serialului „Amintiri din copilărie”

Episodul 3 al serialului „Amintiri din copilărie”

Episodul 4 al serialului „Amintiri din copilărie”

- Episodul 5 al serialului „Amintiri din copilărie”

EEF         

Portalul Stiripozitive.eu a fost creat de „URMA ta” la 1 martie 2012 cu sprijinul Fundaţiei Est-Europene.

Conținutul portalului www.stiripozitive.eu este creat de „URMA ta” cu suportul oferit de Fundaţia Est-Europeană și finanțat de Suedia. Opiniile exprimate aparţin autorilor şi nu reflectă neapărat punctul de vedere al Fundației Est-Europene sau al Suediei.

• • • 

Preluarea textelor care aparțin www.stiripozitive.eu poate fi făcută doar cu acordul scris și cu indicarea sursei și linkul activ la subiectul preluat din www.stiripozitive.eu.