Prima pagină / Oameni / Societate  /  40 de proiecte implementate în 5 ani la Puhoi. Va urma...

40 de proiecte implementate în 5 ani la Puhoi. Va urma... imprimare

17.08.2016  

Din 2011 până în prezent Petru Frunze, primarul satului Puhoi a reușit să implementeze peste 40 de proiecte. Toți copiii au loc la grădiniță, tinerii practică sportul, iar pensionarii se bucură de magazinul social din localitate, de unde pot procura produse alimentare şi de uz casnic mai ieftine cu 20%.

Votează: 5.0/5 (1 Vot )

Petru Frunze este primar de Puhoi la al doilea mandat. În anul 2011 la funcția de primar și-au depus candidatura 8 persoane, Petru Frunze a fost votat cu peste 60%, fiind cel mai tânăr candidat, avea doar 26 de ani. În 2015, cei 5700 de locuitori au delegat doar candidatura lui Petru Frunze la funcția de primar.

- Ce va motivat să candidați la funcția de primar al satului Puhoi?

Fiind student, veneam des în satul natal, dar mă descurajam că totul se distrugea. Satul era la un nivel jos de dezvoltare. Astfel, cu o echipă de oameni din localitate, am fost motivați să schimbăm lucrurile spre bine.

Petru Frunze 2016

- Ca să fii ales la această funcție, ce calități trebuie să deții?

Funcția de primar este o funcție cu mari responsabilități, indiferent cine activează. Un primar bun trebuie să aibă caracter, să nu permită facilitarea unor activități ce ar prejudicia interesele comunității. Un primar nu trebuie să fie lacom după bani, altfel nu face nimic util localității. Să fie sincer cu oamenii care au avut încredere în el.

Petru Frunze 2016

- Din 2011 și până în prezent ce ați reușit să realizați la Puhoi?

Am implimentat peste 40 proiecte necesare pentru dezvoltarea localității, acestea sunt doar câteva:

Pe perioada când satul Puhoi a fost condus de hoți nu s-a construit nici un metru de trotuar pe traseul național, fapt care a provocat accidente grave în care au fost implicați pietoni, au fost zeci de cazuri tragice unde au decedat consătenii noștri. Am fost motivați să construim peste 4000 m de trotuar. Din 2012 până în prezent nu a fost înregistrat nici un caz de accident în care să fie implicați pietoni.

Petru Frunze 2016

Am reușit să iluminăm jumătate din drumurile satului, astfel am sporit siguranța cetățenilor. Am renovat o grădiniță de copii, care nu a funcționat din anul 1996, la fel și renovarea liceului. Am construit un centru de sănătate, dotat cu tehnică de ultimă generație. Am reparat drumuri, parcul tineretului, curtea Casei de Cultură. Acum pensionarii din satul Puhoi pot procura produse alimentare şi de uz casnic mai ieftine cu 20%. Primăria a deschis un magazin social unde marfa este vândută fără adaos comercial. Autoritatea locală asigură toate cheltuielile pentru întreținerea magazinului.

Petru Frunze 2016

Petru Frunze 2016

- Cu ce se ocupă tinerii din localitate?

Am deschis pentru tineri o sală de forță, unde se pot antrena gratis. Atât fetele, cât și băieții sunt implicați în activități sportive, practivă dansul.

Petru Frunze 2016

- Care sunt următoarele proiecte pe care doriți să le implementați?

- Ne propunem să construim rețele de canalizare pe teritoriul satului, să reparăm drumurile, să soluționăm problema transportului de pasageri prin achiziționarea autocarelor, etc.

- Prin ce se deosebește satul Puhoi?

Satul Puhoi se deosebește de alte locălități prin comportamentul oamenilor. Fiecare localitate are multe lucruri frumoase, noi avem vinăria Asconi, Parcul Tineretului, Centrul de Agrement pentru Tineri.

Petru Frunze 2016

- E mai greu să fii tată sau să fii primar?

Să fii tată nu-i greu, este ceva firesc și frumos pentru suflet. Să fii primar este dificil, în unele situații îți jertfești sănătate, neștiind cu ce se va termina totul.

Petru Frunze 2016

Petru Frunze 2016

Sursă foto: arhivă personală

Petru Frunze 2016 Petru Frunze 2016 Petru Frunze 2016 Petru Frunze 2016 Petru Frunze 2016 Petru Frunze 2016 Petru Frunze 2016 Petru Frunze 2016 Petru Frunze 2016 Petru Frunze 2016 Petru Frunze 2016 Petru Frunze 2016 Petru Frunze 2016 Petru Frunze 2016 Petru Frunze 2016 Petru Frunze 2016 Petru Frunze 2016 Petru Frunze 2016 Petru Frunze 2016 Petru Frunze 2016
 

EEF         

Portalul Stiripozitive.eu a fost creat de „URMA ta” la 1 martie 2012 cu sprijinul Fundaţiei Est-Europene.

Conținutul portalului www.stiripozitive.eu este creat de „URMA ta” cu suportul oferit de Fundaţia Est-Europeană, din resursele acordate de Guvernul Suediei. Opiniile exprimate aparţin autorilor şi nu reflectă neapărat punctul de vedere al Fundației Est-Europene sau al Guvernului Suediei.

• • • 

Preluarea textelor care aparțin www.stiripozitive.eu poate fi făcută doar cu acordul scris și cu indicarea sursei și linkul activ la subiectul preluat din www.stiripozitive.eu.