Prima pagină / Oameni / Societate  /  (Video, foto) Plimbare prin Budești împreună cu primarul Nina Costiuc

(Video, foto) Plimbare prin Budești împreună cu primarul Nina Costiuc imprimare

19.09.2016  

Într-o zi obișnuită, echipa Stiripozitive.eu s-a pornit spre comuna Budești. Am fost curioși să aflăm cu ce se ocupă oamenii de acolo, și desigur, să aflăm vești bune de la Nina Costiuc, primarul comunei Budești.

Votează: 5.0/5 (2 Voturi )

Echipa Stiripozitive.eu a făcut o excursie prin Budești și am avut marele noroc ca Nina Costiuc, primarul comunei Budești să fie ghidul nostru și să ne povestească despre oamenii, lucrurile, locurile și evenimentele pozitive din localitate în care s-a născut, a crescut și activează până în prezent cu multă dăruire de sine, răbdare și pasiune.

Vesti bune de la Budesti

Aici m-am născut, aici îmi sunt rădăcinile și doresc ca localitatea Budești să fie cunoscută datorită oamenilor. Mi-am dorit să fiu medic sau jurist, dar viața a pus unele accente și pentru familia mea a fost o onoare că eu am fost aleasă la funcția de primar la vârsta de 24 de ani”, povestește Nina Costiuc, primarul comunei Budești.

Vesti bune de la Budesti

Prima vizită am făcut-o la Grădinița - Creșă „Viorel și Viorica”. Curtea plină de culori imediat ne-a furat privirea. Copii n-am văzut în curte, deoarece ei făceau amiază, pentru a crește mari, energici și voinici.

Vesti bune de la Budesti

Vesti bune de la Budesti

Este o grădiniță contemporană. Aici copiii se simt mai bine ca acasă, deoarece vor și sâmbătă să vină la grădiniță. Copiii se află mult timp la aer, în natură, ceea ce fortifică sănătatea lor. Organizăm multe excursii în împrejurimile satului”, zice Galina Crudu, director interimar al Grădiniței - Creș „Viorel și Viorica”.

Vesti bune de la Budesti

Vesti bune de la Budesti

Am auzit prin sat că Nina Costiuc a depus mult efort pentru a crea condiții foarte bune elevilor și profesorilor din liceul Budești, astfel și noi ne-am dorit să vedem aceste schimbări pozitive și să le împărtășim cu voi.

Vesti bune de la Budesti

A fost reparată integral instituția de învățământ: mobilierul a fost schimbat, s-au construit blocuri sanitare, s-a schimbat sistemul de încălzire. Avem un colectiv pedagogic format din 38 de persoane care depun mult suflet în educarea tinerii generații și pregătirea lor pentru viață”, afirmă Sergiu Brânză, directorul Liceului Teoretic din Budești.

Vesti bune de la Budesti

Tinerii din comuna Budești sunt foarte norocoși. Ne-am convins de acest lucru atunci când am pășit în Centru pentru Copii și Tineret „UDO JÜRGENS”.

Țelul a fost nu să ne limităm la un cămin cultural bine renovat, dar cu un lacăt la ușă, ci să fie un centru multifuncțional, care ar putea îmbina și biblioteca publică și activitatea extrașcolară a elevilor și tinerilor”, povestește Nina Costiuc, primarul comunei Budești.

Vesti bune de la Budesti

Novateca este un program cu o durată de cinci ani care are scopul de a facilita transformarea bibliotecilor din Republica Moldova în instituții comunitare vibrante. Cu îndrumarea bibliotecarilor instruiți și cu susținerea partenerilor comunitari, cetățenii se bucură de acces gratuit la tehnologii moderne. Desigur că Novateca a ajuns și la Budești.

Vesti bune de la Budesti

Vesti bune de la Budesti

În fiecare lună, oamenii din Budești se pot tunde gratis. Aici vin tineri specialiști care te tund așa cum vrei tu.

Vesti bune de la Budesti

Vesti bune de la Budesti

La Budești se află Clubul sportiv de hipism „Sparta” care este primul complex ecvestru privat de nivel european din Moldova. Aici aveți posibilitatea să vă petreceți timpul liber foarte interesant și tot aici sunt organizate şedinţe de hipoterapie pentru copiii cu capacități limitate.

Vesti bune de la Budesti

La Clubul Sportiv „Sparta” avem competiţii, aici copiii se ocupă cu hipism, participă la întreceri, practică diverse exerciţii, etc. Sau poți veni aici să te plimbă și să te odihnești”, spune Valeriu Zelinschi, proprietarul clubului sportiv de hipism „Sparta”.

 

Vesti bune de la Budesti

Echipa Stiripozitive.eu a avut o zi foarte pozitivă datorită acestei vizite. Suntem siguri că în timpul apropiat vom reveni la Budești, deoarece credem că oamenii din sat mai au ce povesti.

Vesti bune de la Budesti

Vesti bune de la Budesti

Echipa Stiripozitive.eu felicită budeștenii cu hramul satului. Vă dorim mulți ani și să aveți vești bune în fiecare zi.

In vizita la comuna Budesti, iulie 2016 In vizita la comuna Budesti, iulie 2016 In vizita la comuna Budesti, iulie 2016 In vizita la comuna Budesti, iulie 2016 In vizita la comuna Budesti, iulie 2016 In vizita la comuna Budesti, iulie 2016 In vizita la comuna Budesti, iulie 2016 In vizita la comuna Budesti, iulie 2016 In vizita la comuna Budesti, iulie 2016 In vizita la comuna Budesti, iulie 2016 In vizita la comuna Budesti, iulie 2016 In vizita la comuna Budesti, iulie 2016 In vizita la comuna Budesti, iulie 2016 In vizita la comuna Budesti, iulie 2016 In vizita la comuna Budesti, iulie 2016 In vizita la comuna Budesti, iulie 2016 In vizita la comuna Budesti, iulie 2016 In vizita la comuna Budesti, iulie 2016 In vizita la comuna Budesti, iulie 2016 In vizita la comuna Budesti, iulie 2016 In vizita la comuna Budesti, iulie 2016 In vizita la comuna Budesti, iulie 2016 In vizita la comuna Budesti, iulie 2016 In vizita la comuna Budesti, iulie 2016 In vizita la comuna Budesti, iulie 2016 In vizita la comuna Budesti, iulie 2016 In vizita la comuna Budesti, iulie 2016 In vizita la comuna Budesti, iulie 2016 In vizita la comuna Budesti, iulie 2016 In vizita la comuna Budesti, iulie 2016 In vizita la comuna Budesti, iulie 2016
 

EEF         

Portalul Stiripozitive.eu a fost creat de „URMA ta” la 1 martie 2012 cu sprijinul Fundaţiei Est-Europene.

Conținutul portalului www.stiripozitive.eu este creat de „URMA ta” cu suportul oferit de Fundaţia Est-Europeană și finanțat de Suedia. Opiniile exprimate aparţin autorilor şi nu reflectă neapărat punctul de vedere al Fundației Est-Europene sau al Suediei.

• • • 

Preluarea textelor care aparțin www.stiripozitive.eu poate fi făcută doar cu acordul scris și cu indicarea sursei și linkul activ la subiectul preluat din www.stiripozitive.eu.