Prima pagină / Oameni / Societate  /  10 Ambasadori de imagine ai Republicii Moldova

10 Ambasadori de imagine ai Republicii Moldova imprimare

24.02.2017  

Am răsfoit și am recitit în aceste zile „Cartea de Aur a Moldovei și Basarabiei” de Denis Roșca și am selectat pentru primul episod 10 Ambasadori de imagine ai Republicii Moldova.

Votează: 5.0/5 (1 Vot )

1. Bianna Golodryga

15 iunie 1978, Chișinău

În prezent lucrează the news and finance anchor at YahooDe asemenea, este și business corespondent pentru ABC News. E căsătorită cu Peter R. Orszag. Fost director al Biroului de Administrație și Buget al Administrației Obama.

Bianna Golodryga

2. Ion Lazarenco Tiron

22 ianuarie 1978, Brăviceni, Orhei

Unicul moldovean care a înotat strâmtoarea La Manche, Canalul de Nord și strâmtoarea Gibraltar, a trecut râul Nistru în înot în scopuri caritabile. A fost declarat cel mai bun înotător al Irandei în(2016) și în anul 2015, de asemenea a deținut acest titlu. A înotat strâmtorile Molokai și Catalina în timp record. A ocupat locul II la Grande National Concurs unde a înotat 17 km, în Nordul Irlandei.

Ambasadori de imagine

3. Sergey Pikulskyi

1 ianuarie 1984, Albota de Sus, Taraclia

Sportiv, antrenor de lupte. Discipolul său, Conor Anthony McGregor este campionul actual al Ultimate Fighting Championship, categoria Featherweight.

Ambasadori

4. Silvia Busuioc

7 septembrie 1989, Chișinău

Actriță, activează în Italia, la Londra și la Hollywood. Silvia Busuioc a jucat în filmele: Gotthard, Selfie 69, Lethal Weapon, în anul 2016.

Silvia 2017

5. Avigdor Lieberman

5 iunie 1958, Chișinău

Politician israelian de dreapta, Ministrul Apărării al Statului Israel. 

Ambasadori de imagine

6. Alexandru Magala

24 iunie 1989, Orhei

Finalist of Britain's Got Talent (2016) și Semi-finalist of Česko Slovensko má talent (2016).

În 2011 s-a stabilit în SUA, după ce a obținut Green Card; Finalist al TV Show „America’s Got Talent” (NBC – USA); Finalist al TV Show „Italia’s Got Talent” (Canale 5 - Italia); Învingător al TV Show „Minuta Slavâ” de la ORT – Russia; Semi-Finalist al „Ukraine’s Got Talent” (STB - Ukraine); Membru al Sword SWAllowing Association International (SSAI). A avut o prezentare la Ceremonia de Deschidere a Jocurilor Olinpice de iarnă de la Soci 2014, fiind primul în istoria sporturilor olimpice care a avut asemenea prezentări.

Ambasadori de imagine

7. Silvia Țabor

10 ianuarie 1978, Sarata Galbenă, Hîncești

Director muzical și fondatorul Orchestrei Interculturale din Montreal, Canada și dirijoare în Taiwan.

Ambasadori de imagine

8. Ion Tighineanu

22 martie 1955, Sofia, Drochia

Membru titular al Academiei de Științe a Moldovei. Specialist în domeniul nanoelectronicii și nanotehnologiilor, profesor universitar, vicepreședinte al Academiei de Științe a Moldovei. În 2016 a intrat în „Top 10 inventatori mondiali din domeniul nano-tehnologiilor”.

 

Ambasadori de imagine

9. Doru Curoșu

17 aprilie 1990, Chișinău

Lider al organizațiilor de tineret. În anul 2016, Revista Forbes l-a inclus în Top 30 cei mai activi tineri din Europa. În anul 2016 reprezintă Republica Moldova ca „Ambasadorul Tinerilor pentru Educație” la Forumul Global pentru Educație Inovativă (WISE). Este membrul echipei de conducere a Forumului European al Tinerilor (YFJ).

Ambasadori de imagine

10. Igor Untilă

29 mai 1982, Chișinău

Antrenorul Selecționatei Spaniei de Juniori la box. Membru al Comisiei Europene al Antrenorilor de Box. Discipolii săi din Republica Moldova au adus cinci medalii de la Campionatul European de Box.

Ambasadori de imagine

Text preluat din „Cartea de Aur a Moldovei și Basarabiei”, autor Denis Roșca.

Cartea o puteți găsi acesând: www.bestseller.mdwww.librarius.md, de asemenea poate fi găsită la Libăria „ABC”, Librăria „Cartea” și Librăria din Centru.

Ambasadori de imagine Ambasadori de imagine Ambasadori de imagine Ambasadori de imagine Ambasadori de imagine Ambasadori de imagine Ambasadori de imagine Ambasadori de imagine Ambasadori de imagine Ambasadori de imagine Ambasadori de imagine
 

EEF         

Portalul Stiripozitive.eu a fost creat de „URMA ta” la 1 martie 2012 cu sprijinul Fundaţiei Est-Europene.

Conținutul portalului www.stiripozitive.eu este creat de „URMA ta” cu suportul oferit de Fundaţia Est-Europeană, din resursele acordate de Guvernul Suediei. Opiniile exprimate aparţin autorilor şi nu reflectă neapărat punctul de vedere al Fundației Est-Europene sau al Guvernului Suediei.

• • • 

Preluarea textelor care aparțin www.stiripozitive.eu poate fi făcută doar cu acordul scris și cu indicarea sursei și linkul activ la subiectul preluat din www.stiripozitive.eu.