Prima pagină / Oameni / Societate  /  Povestea tânărului care cântă în subteranele Chișinăului

Povestea tânărului care cântă în subteranele Chișinăului imprimare

19.05.2017  

Patric Hanganu este tânărul care respiră muzică, iar cântecele patriotice din repertoriul artiștilor consacrați pe care le interpretează, ating corzile sufletului. Patric nu are studii muzicale. Povestea tânărului a început într-un pasaj din subterană, iar talentul său nu a putut rămâne mult timp neobservat.

Votează: 5.0/5 (1 Vot )

Patric Hanganu- tânărul al cărui voce răsună în subteranele din Chișinău, a acceptat să povestească echipei Stiripozitive despre emoțiile și dăruirea cu care înterpretează melodiile artiștilor consacrați din R. Moldova.

- Vorbește-mi despre sufletul cântecelor tale…

- Cântecele ce le interpretez definesc starea sufletului meu, ele exprimă trăirile, emoțiile și tot ceea ce simt eu cu adevărat.

efgrthuykiu

- Talentul tău este încrederea în tine însuţi, în forţa ta și în ceea ce ești tu. De unde își trage rădăcinile acest dar al tău și de la cine l-ai moștenit?

- Talentul mi-a fost oferit în „dar” de la mama, lucru pentru care îi sunt recunoscător. Îmi doresc ca talentul să nu mă reprezinte în totalitate, vreau să mă definească mai mult, ceea ce fac eu cu acest talent și ce voi lăsa eu în urma mea. Talentul e unealta ce mă ajută să-mi cioplesc bustul, cu ajutorul acestui instrument vreau să tind spre perfecțiune.

vgrhjklpș

-Patric, tu ai o voce deosebită, începuturile tale în muzică au fost în pasajele din subterane. Ce te-a determinat să cânți în subteranele din Chișinău, și dacă o mai faci și acum?

- Să cânt în subterane m-a determinat situația financiară, iar mai apoi a început să-mi placă să fac acest lucru. Din acest motiv mai cânt și astăzi în pasajele din subterane. Cânt cu multă dăruire și dragoste oriunde, și chiar nu contează că e într-o subterană sau pe o scenă mare.

defrgthyjuk

- Tu ai cunoscut gustul succesului în stradă, iar lucrurile au evoluat rapid. Astfel spre sfârșitul anului trecut ai realizat și un videoclip „E Crăciunul”. Care a fost reacția publicului?

- După această lansare am înțeles că unii oameni din țara noastră, tratează persoanele ce cântă în stradă cu milă și compasiune, ceea ce nu mi-am dorit eu pentru mine. Acest lucru nu se întâmplă în țările europene deoarece acolo se apreciază artă și valoarea adevărată a acesteia. Cât ce ține de piesă, am avut parte de reacții pozitive din partea celor ce mă ascultă.

dfeghjkl

-Cum au reacționat cei dragi când le-ai spus de această alegere, de a cânta în subterane?

- La început au reacționat negativ, iar mai apoi au înțeles că asta îmi place să fac. Acum se mândresc cu mine.

ghjkilș

- De ce ai ales să interpretezi muzica celor mai mari artişti ai neamului nostru? Cunoscând cu siguranță că piața muzicală de la noi pune accent pe muzica comercială.

- Muzica artiștilor neamului nostru va exista și peste mii de ani. Acest lucru nu-l putem spune și despre muzica comercială.

Cântecele lui Ion și Doina Aldea Teodorovici sunt nemuritoare și au un sens atât de profund că ajung direct la inimă. Mereu am cântat ceea ce am simțit.

fvghjk

- În opinia ta, care crezi că sunt problemele cu care se confruntă tinerii interpreți de la noi din țară?

- Situația financiară ar fi o problemă destul de importantă, dar pe lângă acest aspect sunt și altele. Fiind în goană după faimă și pentru a ajunge cât mai repede la stele, uneori tinerii artiști acționează greșit și se lansează pe piață cu un produs mai puțin reușit, iar acest lucru lasă o amprentă în viitoarea carieră.

- Un gând pentru cei care te urmăresc, cred și te admiră pentru tot ceea ce faci.

- Le mulțumesc tuturor celor care mă admiră, mă urmăresc pe rețelele de socializare și mă încurajează în toate succesele și insuccesele de care am parte. Datorită lor în respirația mea mai este o notă muzicală”, povestește Patric Hanganu pentru Stiripozitive.eu.

 Alina Anghel, stagiară

Sursă foto: Arhivă personală

EEF         

Portalul Stiripozitive.eu a fost creat de „URMA ta” la 1 martie 2012 cu sprijinul Fundaţiei Est-Europene.

Conținutul portalului www.stiripozitive.eu este creat de „URMA ta” cu suportul oferit de Fundaţia Est-Europeană, din resursele acordate de Guvernul Suediei. Opiniile exprimate aparţin autorilor şi nu reflectă neapărat punctul de vedere al Fundației Est-Europene sau al Guvernului Suediei.

• • • 

Preluarea textelor care aparțin www.stiripozitive.eu poate fi făcută doar cu acordul scris și cu indicarea sursei și linkul activ la subiectul preluat din www.stiripozitive.eu.