Prima pagină / Oameni / Societate  /  Victoria Roșca: „Zâmbărele e ceea ce port în suflet”

Victoria Roșca: „Zâmbărele e ceea ce port în suflet” imprimare

12.06.2017  

Victoria Roșca este autoarea vlogului „Zâmbărele” – O platformă unde umorul din Republica Moldova prinde o nouă culoare și o nouă dimensiune, una educativă și inspirată din realitatea cotidiană.

Votează: 5.0/5 (2 Voturi )

Victoria Roșca a acceptat să povestească echipei Stiripozitive despre emoțiile și dragostea ce o are pentru actorie.

- Cine este Victoria Roșca, atunci când nu este pe scena teatrului și nu filmează vreun vlog pentru „Zâmbărele”?

- Este fata care mereu caută să fugă de rutină, oraș și oameni care îi pun multe întrebări, este mama care își ia cuminte copilul de mână și mănâncă înghețată cu toată fața, este tânăra care își fură prietenele și stau la vorbă, mult și bine, este omul care găsește o carte de care nu se poate despărți, este veșnica femeie care îi duce dorul soțului și așteaptă serile să sune viberul ca să-l audă.

kkjjjjjkjkjjkkkkk

- De la cine ai moștenit simțul umorului și dragostea ce o ai pentru lumea teatrală?

- Probabil de la tata, dar mai bine aș spune că am moștenit să nu mă tem să vorbesc ceea ce gândesc iar de la mama am învățat să am și limită. Așa am ajuns să cred că fac totul cu măsură.

pppppppppppppp

- Cum a prins viață proiectul „Zâmbărele”?

- Zâmbărele e ceea ce port în suflet, dar aripi a prins vara trecută pe când mă aflam la muncă în Italia. Această țară m-a ajutat să mă regăsesc, și m-a lăsat să vorbesc. Ideea primului filmuleț, a apărut atunci când am scris lumii care lucra deja acolo de ceva timp, să-mi recomande ceva de lucru iar eu am rămas cu gura căscată văzând că toți se eschivează și se rușinează de munca pe care o fac. Așa a apărut și primul filmuleț: „Di Director”. Eu cred că orice muncă e demnă și nu e o rușine să-ți câștigi bucata de pâine, să-ți crești și educi familia. 

mmmmmmmmmmm

- Cum ți-ai dori să perceapă publicul aceste filmulețe ce provoacă zâmbete și admirație pentru talentul tău?

- Nu m-am gândit niciodată la asta, sincer. Să-l perceapă fiecare cum poate principalul să nu plângă.

jjjjjjjjjjj

- Unele persoane te critică pentru filmulețele care le faci. Care este reacția ta și cum depășești aceste situații?

- Eu iubesc critica, de când mă știu sunt numărul 1 la asta. Doar că eu știu ce să aleg să citesc și ce să învăț, știu sigur de părerile cui să țin cont. Am prea multe de făcut în viața asta decât să stau să citesc comentarii răutăcioase, poate pe lumea cealaltă dar până atunci am o viață de construit aici pe pământ. Publicul are dreptul la o părere, oricare ar fi aceasta dar eu decid de ce să țin cont și așa mergem toți înainte și ei și eu.

kkkkkkkkkkkkk

- Pe lângă faptul că ești actriță și vlogeriță ai o dragoste enormă pentru copilași. Povestește-ne despre animatoarea Victoria Roșca..

 - Animator lucrez de patru ani cred. Studiile teatrale te duc vrei nu vrei și încolo. Pentru copii port o dragoste aparte, ei sunt oamenii de la care putem învăța să zâmbim, de la care te molipsești de energie pozitivă. Nu știu dacă sunt o animatoare bună, întodeauna mi-a plăcut să vorbească alții despre mine, dacă merit desigur. Eu știu să citesc în ochii copiilor, iar fericirea lor mă duce la altă și altă comandă. 

bbbbbbbbbbb

- Care le-a fost reacția celor dragi ție atunci când ai devenit vlogeriță?

- Probabil mama a suferit un pic la început, pentru că citea comentarii de tot genul iar ea ca mamă o durea să vadă că mă jignește cineva. Familia a văzut întodeauna în mine un om puternic care poate ține piept. Pentru mine era foarte importantă părerea soțului meu, omul pentru care gândesc cu inima iar el mă susține absolut în toate, deoarece așa e iubirea.

iiiiiiiiiiiiiiiiii

- Cum este Victoria Roșca în rol de mamă?

- Sunt pur și simplu mamă. Încerc să-mi ascult copilul, să-l educ așa cum simt și cred. Eu nu cred în mame ideale, cred în mame care-și iubesc puii, care îi ocrotesc și îi lasă să-și aleagă drumul cu sfaturi, fără impuneri iar când vine timpul îi dea voie să zboare din cuib. Încerc să cultiv în el dragostea, bunătatea și răbdarea acestea sunt primele calități pentru a crește om.

bbbbbbbbbbbbbbbnn

- Ce culmi ale succesului ții să atingi în viitorul apropiat?

- Îmi doresc mai întâi de toate să râmân om, să scriu o carte și să călătoresc împreună cu familia, să-i am pe cei dragi mereu aproape și să știu că sunt bine. Celelante lucruri se obțin doar prin muncă, dedicație și curaj.

yyyyyyyyy

- Un mesaj pentru cei care te urmăresc, te cred și te admiră....

- Vă mulțumesc și vă doresc să nu renunțați niciodată la vise!

 lllllllllll

Alina Anghel, stagiară

 

EEF         

Portalul Stiripozitive.eu a fost creat de „URMA ta” la 1 martie 2012 cu sprijinul Fundaţiei Est-Europene.

Conținutul portalului www.stiripozitive.eu este creat de „URMA ta” cu suportul oferit de Fundaţia Est-Europeană, din resursele acordate de Guvernul Suediei. Opiniile exprimate aparţin autorilor şi nu reflectă neapărat punctul de vedere al Fundației Est-Europene sau al Guvernului Suediei.

• • • 

Preluarea textelor care aparțin www.stiripozitive.eu poate fi făcută doar cu acordul scris și cu indicarea sursei și linkul activ la subiectul preluat din www.stiripozitive.eu.