Prima pagină / Oameni / Societate  /  La Zubreşti au avut loc discuții importante cu mai multe femei în cadrul proiectului: Turul de Ascultare „Vocile Femeilor din Moldova”

La Zubreşti au avut loc discuții importante cu mai multe femei în cadrul proiectului: Turul de Ascultare „Vocile Femeilor din Moldova” imprimare

20.12.2017  

Turul de Ascultare „Vocile Femeilor din Moldova” Vorbiți cu Noi! a fost lansat în Republica Moldova în aprilie 2017. În cadrul acestuia, femeile din mai multe comunităţi vorbesc împreună cu coordonatoarea de proiect despre cele mai mari provocări cu care se confruntă la nivel local.

Votează: 0.0/5 (0 Voturi )

Turul de Ascultare „Vocile Femeilor din Moldova" organizat la Zubrești, raionul Strășeni a întrunit în incinta primăriei, doamne dedicate promovării drepturilor femeilor, doamne activ implicate în treburile locale și interesate de subiecte precum: discriminarea în bază de gen, stereotipuri, protecție socială și dezvoltare locală.

Administrația publică locală din satul Zubrești în persoana Mariei Manoli, primara localității a susținut cu mult drag inițiativa coordonatoarei proiectului Nighina Azizov, fapt ce demonstrează atitudinea sa față de ideea promovării drepturilor femeilor la toate nivelurile în Republica Moldova.

Peste 25 de femei au vorbit despre provocările cu care se confruntă în calitate de femei la nivel local. Au fost abordate subiecte precum: salarii mici - prețuri mari; transportul public; servicii medicale de calitate; lipsa tinerilor specialiști la nivel local, violența domestică cât și indemnizațiile mici pentru copii.

Pe parcursul întrunirii, femeile vorbeau tot mai des despre importanța promovării drepturilor femeilor și despre inițierea unui club al femeilor care să le unească și să le motiveze pentru a schimba multe lucruri în comunitatea lor. Acestea s-au arătat încântate de proiectul Turul de Ascultare „Vocile Femeilor din Moldova" și au menționat că au așteptări mari de la rezultatele finale ale acestei activități.

La final de activitate, participantele au decis să facă primul pas spre consolidarea femeilor la nivel local și au pus bazele asociației „Femei implicate - comunități dezvoltate!".

Coordonatoarea proiectului spune că deși la început a fost mai greu de discutat cu doamnele din Zubrești, totuși femeile pe parcurs au foarte active în identificarea provocărilor la nivel local și au manifestat un interes aparte față de activitățile Turului de Ascultare. 

 Turul de Ascultare „Vocile Femeilor din Moldova" Vorbiți cu Noi! este o inițiativă organizată cu suportul European Endowment For Democracy și implementată de către Academia de Inovare și Schimbare prin Educație (AISE - Cursuri de Engleza), care are drept scop promovarea drepturilor femeilor. 


Reporter: Tatiana Munteanu

Imagini: Alex Gurduza

 

EEF         

Portalul Stiripozitive.eu a fost creat de „URMA ta” la 1 martie 2012 cu sprijinul Fundaţiei Est-Europene.

Conținutul portalului www.stiripozitive.eu este creat de „URMA ta” cu suportul oferit de Fundaţia Est-Europeană, din resursele acordate de Guvernul Suediei. Opiniile exprimate aparţin autorilor şi nu reflectă neapărat punctul de vedere al Fundației Est-Europene sau al Guvernului Suediei.

• • • 

Preluarea textelor care aparțin www.stiripozitive.eu poate fi făcută doar cu acordul scris și cu indicarea sursei și linkul activ la subiectul preluat din www.stiripozitive.eu.