Prima pagină / Oameni / Societate  /  Interviu cu jurnalista Irina Lazur premiată în Brazilia pentru ideea unei platforme online despre construcțiile din Chișinău

Interviu cu jurnalista Irina Lazur premiată în Brazilia pentru ideea unei platforme online despre construcțiile din Chișinău imprimare

Primul activist din Republica Moldova care câştigă un premiu internaţional în competiția Social Entrepreneurs Initiative

18.11.2012  

Irina Lazur, jurnalista din Moldova care a obținut, săptămâna trecută, premiul celei de-a 15-a Conferințe Internaționale Anticorupție, care s-a desfășurat în Brazilia, spune, la revenirea acasă, că a fost o onoare pentru ea să vorbească în faţa celor 2000 de personalităţi în domeniul anticorupţie, prezente la eveniment, şi să primească încurajări.

Jurnalista din Republica Moldova, Irina Lazur, a fost premiată, alături de alte 5 persoane din lume, în competiția Social Entrepreneurs Initiative la Conferința Internațională Anticorupție (IACC) 2012 din Brazilia, pentru o inițiativă de transparență, care va pune informațiile în serviciul cetățenilor. Știrea despre premiere poate fi citită AICI, pe www.stiripozitive.eu.

„Iniţiativa de antreprenoriat social pentru care am fost premiată va promova transparenţa şi responsabilitatea instituţiilor de stat prin intermediul unei platforme online inovative", spune jurnalista Irina Lazur. „Această platformă va oferi cetăţenilor Republicii Moldova informaţii detaliate despre activitatea companiilor de construcţie şi despre proiectele lor în derulare din mun. Chişinău".

Acest portal, aflat în construcție, va încuraja participarea civică a cetăţenilor, oferindu-le oportunitatea de a reclama online abuzurile instituţiilor de stat şi a companiilor de construcţie în procesul de realizare a proiectelor de construcţie în mun. Chişinău.

Întrebată ce a spus acolo în Brazilia, în lumina reflectoarelor, la primirea premiului, Irina Lazur a mărturisit că a explicat ideea iniţiativei, remarcând că „este o onoare de a fi primul activist din Republica Moldova care a câştigat acest premiu internaţional și totodată a fost investit cu statutul de Antreprenor Social".

„Aprecierea pe care am primit-o din partea juriului mă stimulează să perseverez în domeniul anticorupţie şi juridic, domeniu în care fac primii paşi şi în care îmi doresc să fac carieră. A fost o onoare să vorbesc în faţa a circa 2000 de personalităţi în domeniul anticorupţie şi să primesc încurajări", a mărturisit Irina Lazur pentru „Stiripozitive.eu".

 

Jurnalista din Moldova Irina Lazur a fost premiată la cea cea de-a 15-a Conferințe Internaționale Anti-corupție, care s-a desfășurat în Brazilia, între 7 și 10 noiembrie 2012.
 

EEF         

Portalul Stiripozitive.eu a fost creat de „URMA ta” la 1 martie 2012 cu sprijinul Fundaţiei Est-Europene.

Conținutul portalului www.stiripozitive.eu este creat de „URMA ta” cu suportul oferit de Fundaţia Est-Europeană și finanțat de Suedia. Opiniile exprimate aparţin autorilor şi nu reflectă neapărat punctul de vedere al Fundației Est-Europene sau al Suediei.

• • • 

Preluarea textelor care aparțin www.stiripozitive.eu poate fi făcută doar cu acordul scris și cu indicarea sursei și linkul activ la subiectul preluat din www.stiripozitive.eu.