Prima pagină / Oameni / Societate  /  Copii moldovenilor din străinătate vor învăța limba română

Copii moldovenilor din străinătate vor învăța limba română imprimare

26.04.2018  

Copiii din diasporă vor putea studia limba română prin intermediul unor materiale didactice elaborate în mod special pentru ei.

Agenția OIM pentru Migrație în parteneriat cu Ministerul Educației, Culturii și Cercetării și Biroul Relații cu Diaspora a lansat, în cadrul unei conferințe un  ghid, curriculum și manual „Învățăm limba română împreună. Primii pași". Materialele respective au fost elaborate în cadrul proiectului „Consolidarea capacităților de dezvoltare a Moldovei prin crearea parteneriatelor dintre diasporă și țara de origine".

Manualul și ghidul metodologic care îl însoțește au fost elaborate de către un grup de experți de la Asociația Națională a Trainerilor Europeni din Moldova acesta a fost aprobat de către Ministerul Educației, Culturii și Cercetării. De asemenea, a fost valorificată și experiența profesorilor de limbă română din diasporă. 

Alexandra Barbăneagră, autoarea acestei cărți susține că un an în urma ideea de a crea un asemenea manual părea din domeniul fantasticii, astăzi , însă, cu mândrie au reușit sa vadă produsul final și sa-l prezinte colegilor săi.

Unul dintre profesorii care vor prezenta manualele copiilor din diaspora este Valentina Ciubotaru, aceasta susține că acest proiect este binevenita și va ajuta copii care doresc să însușească limba română, prin cultură și civilizație sa-si amintească de limba si tradițiile neamului nostru

Materialele didactice vor fi distribuite celor 10 Centre  Educaționale din diaspora și vor include și Ghidul metodologic elaborat pentru facilitarea procesului de predare-învățare a limbii române peste hotare. Proiectul a fost finanțat de Fondul pentru Dezvoltare Internațională al Organizației Internaționale pentru Migrație

Reporter : Dumitrița Zgîrcu

Video: Alexei Gurduza

 

EEF         

Portalul Stiripozitive.eu a fost creat de „URMA ta” la 1 martie 2012 cu sprijinul Fundaţiei Est-Europene.

Conținutul portalului www.stiripozitive.eu este creat de „URMA ta” cu suportul oferit de Fundaţia Est-Europeană și finanțat de Suedia. Opiniile exprimate aparţin autorilor şi nu reflectă neapărat punctul de vedere al Fundației Est-Europene sau al Suediei.

• • • 

Preluarea textelor care aparțin www.stiripozitive.eu poate fi făcută doar cu acordul scris și cu indicarea sursei și linkul activ la subiectul preluat din www.stiripozitive.eu.