Prima pagină / Oameni / Societate  /  (VIDEO) Interpreta Diana Stoica a lansat o nouă piesă „UITI-UITI”

(VIDEO) Interpreta Diana Stoica a lansat o nouă piesă „UITI-UITI” imprimare

11.05.2018  

Diana Stoica are 20 ani şi este studentă în anul doi la Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării, pe lângă aceasta, tânăra a lansat de curând noul său videoclip „Uiti - Uiti”. Un produs la care a depus multă muncă, suflet și sârguință. Tânăra s-a lansat în showbiz-ul autohton, acum un an în urmă, cu piesa „Muzica răsună” - o semnătură a rapperului Kapushon.

Muzica şi textul îi aparţin lui Marin Kapushon Creţu. Mai multe detalii despre noua melodie a Dianei Stoica aflaţi în continuare.

„Noua mea piesă se intitulează Uiti-uiti. De ce UITI-UITI? Pentru că este un cuvânt foarte des întrebuințat de către moldoveni, face parte din dialectul nostru, și desigur la prima vedere ca denumire pare a fi atractivă sau cel mai bine spus „neobișnuită" la fel cum este și genul pe care-l cânt. Este o piesă care, cred eu, ne caracterizează ca popor. Familia, bucatele tradiționale, obiceiurile."

Diana Stoica spune că la această piesă s-a lucrat intensiv, circa 3-4 luni. Echipa din spatele filmărilor este BM STUDIO, Producător video fiind Vasile Bînzari și Producător executiv Feoctist Cănățui. Iar cât despre idei, tânăra spune „Cumva noi toți am adăugat câte ceva și s-a primit ideea finală, noi toți mă referit la băieții de la BM STUDIO, producătorul piesei Marin Crețu Kapushon şi eu."

Cum este și normal, cel mai mult este susținută de familia sa, familia Stoica care mereu este lângă ea, când e nevoie o critică, când e nevoie o laudă. Pentru Diana, familia este cea mai sinceră susținătoare. „E un sentiment al naibii de frumos când știi că îți poți face părinții mândri de tine." Nu în ultimul rând, este susținută de oamenii care o urmăresc, care-i scriu mesaje de încurajare, care o critică constructiv. „Emoțiile lor pozitive sunt o adevărată hrană pentru sufletul meu."

 „Filmările au fost obositoare dar foarte interesante. Sunt multe momente de care-mi amintesc cu drag, dar momentul când duceam în brațe acordeonul este unul specific. El fiind ,,cât mine,, cu mare greu îl duceam. Și mai cu seamă că s-au făcut atâtea duble, vă imaginați."

La capitolul petreceri și evenimente, Diana Stoica spune că îi este foarte drag să meargă la ele. „E o satisfacție mare să merg la petreceri. Știți de ce? La petreceri sunt invitată de oamenii care mă apreciază și care mă așteaptă cu mare drag. Aici ei sunt cei mai sinceri, se citește emoția în ochișorii lor atunci când le cânt."

„Pe lângă petreceri private am și spectacole atât în țară cât și peste hotarele ei. În acest nou an am reușit să am plecări prin câteva orașe din Italia, chiar și în capitala Europei, Bruxelles din Belgia, dar cele mai multe spectacole le am în România. Acolo colaborez cu Senior Media Production."

 „Munca alături de Kapushon e ușoară și plăcută. Ținând cont de părerile unui altuia, ne înțelegem foarte bine atunci când vine vorba de un produs. Am un mare respect și admirație față de el, pentru că este o persoană chibzuită și talentată - un exemplu. Un om obișnuit nu poate face ceea ce face Kapushon. Zic și eu cum zice un prieten și un om foarte înțelept: ,,Există rap în Republica Moldova, lui îi spune Kapushon.", adaugă tânăra.

Despre sine, Diana precizează că este o persoană perfecționistă și recunoaște că are mult încă de muncit. „Succesul pe care l-am obținut timp de un an de zile mi-a schimbat foarte mult lumea. Pe alocuri mă sperie când văd că lumea e atât de diferită, dar mai mult mă motivează. Mă motivează fiecare zâmbet, fiecare laudă, fiecare critică constructivă - înseamnă că eu fac ceva. Cum susține mama mea, cum îți așterni, așa vei dormi."

„Probabil în posturi am mai mult timp liber, :) atunci petreceri nu prea au loc, doar spectacole. Dar tot e mai bine când timpul meu e ocupat și calculat. Doar așa văd roade. Pentru mine și când sunt ocupată îmi petrec timpul plăcut pentru că fac ceea ce-mi place. Iar asta e cel mai frumos."

 

A trecut mai bine de un an de când a lansat prima ei piesă, întrebând-o ce emoții are în legătură cu acest moment din viața ei, tânăra ne-a asigurat că „A fost un an foarte greu, dar frumos. Cel mai frumos și productiv an de până acum. Emoțiile mă copleșesc când merg prin oraș, sate și îmi aud piesa răsunând pe la casele oamenilor, în stradă."

Dacă unii sunt convinși că pentru succes e nevoie doar de talent, alții cred că doar prin multă muncă asiduă obții rezultate frumoase. Diana Stoica consideră că „Nu e de ajuns să ai talent. Important e să ai voință de a face ceva. Mereu am susținut afirmația că ,,Talentul constituie 1 % iar celelalte 99% îi vine muncii depuse". După această afirmație mă conduc și eu."

Cât despre studiile sale la facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării, specialitatea Jurnalism, interpreta spune că este foarte greu să înveți la facultate zi de zi și să mai activezi într-un așa domeniu ca muzica. Este greu dar posibil, mai cu seamă că este la jurnalism iar aceste două domenii se îmbină perfect, ambele pentru ea fiind o artă. „Ce ține de profesori nu sunt evidențiată cumva din colectiv, iar colegii o pot afirma. Desigur că profesorii care mă mai urmăresc mă felicită, mă încurajează dar niciodată nu am fost privilegiată din acest punct de vedere."

 

 Diana Stoica este o tânăra perfecționistă care își dorește să evolueze din ce în ce mai mult. Aceasta ne-a asigurat că urmează noi colaborări și surprize. 

„Atunci când te naști, nu ești un copac, ci o sămânță. Trebuie să crești, trebuie să ajungi la o înflorire, iar această înflorire va fi mulțumirea ta, împlinirea ta. Această înflorire nu are nimic de-a face nici cu puterea, nici cu banii, nici cu politica. Nu are legătură decât cu tine, cu evoluția ta personală.", spune Diana.

 

Reporter: Tatiana Munteanu

Sursă foto: Arhivă personală

 

 

EEF         

Portalul Stiripozitive.eu a fost creat de „URMA ta” la 1 martie 2012 cu sprijinul Fundaţiei Est-Europene.

Conținutul portalului www.stiripozitive.eu este creat de „URMA ta” cu suportul oferit de Fundaţia Est-Europeană, din resursele acordate de Guvernul Suediei. Opiniile exprimate aparţin autorilor şi nu reflectă neapărat punctul de vedere al Fundației Est-Europene sau al Guvernului Suediei.

• • • 

Preluarea textelor care aparțin www.stiripozitive.eu poate fi făcută doar cu acordul scris și cu indicarea sursei și linkul activ la subiectul preluat din www.stiripozitive.eu.