Prima pagină / Oameni / Societate  /  (VIDEO) Maria Axenti: „Chişinăul are o istorie extrem de bogată dar pe care oamenii nu o cunosc”

(VIDEO) Maria Axenti: „Chişinăul are o istorie extrem de bogată dar pe care oamenii nu o cunosc” imprimare

25.05.2018  

Chişinău este un oraş frumos cu multe clădiri/străzi care au în spatele lor istorii captivante. Asta încearcă să ne spună cei de la organizația Centrului de Urbanism. Acum un an în urmă, echipa organizaţiei a lansat seria de tururi ghidate „Chişinău prin monoclu”, unde plimbările/tururile sunt absolut gratuite pentru toate categoriile de vârstă şi apartenenţă socială/teritorială.

Scopurile principale ale Centrului de Urbanism sunt:

- Contribuirea la promovarea principiilor de dezvoltare teritorială (rurală, urbană, regională, națională) durabilă, precum și de planificare teritorială integrată;

- Elaborarea și implementarea politicilor de dezvoltare teritorială (rurale, urbane, naționale, regionale) integrată;

- Valorificarea patrimoniului arhitectural, cultural, precum și cel natural;

Pentru atingerea acestor scopuri Centrul acționează pe diferite dimensiuni, prin intermediul colaborărilor la diferite niveluri dintre organizații private și publice, precum și ateliere și traininguri de formare profesională, cercetare, activitate editorială și altele.

Pentru detalii, accesaţi: https://www.facebook.com/CentruldeUrbanism/ 

Pentru a afla mai multe detalii despre aceste tururi, despre ideea apariţiei acestui proiect dar şi despre alte aspecte, echipa Stiripozitive.eu a realizat un interviu cu co-fondatoarea Centrului de Urbanism, Maria Axenti.

Vizionare plăcută!

 

Reporter: Tatiana Munteanu

Imagini: Alex Gurduza

 

 

EEF         

Portalul Stiripozitive.eu a fost creat de „URMA ta” la 1 martie 2012 cu sprijinul Fundaţiei Est-Europene.

Conținutul portalului www.stiripozitive.eu este creat de „URMA ta” cu suportul oferit de Fundaţia Est-Europeană și finanțat de Suedia. Opiniile exprimate aparţin autorilor şi nu reflectă neapărat punctul de vedere al Fundației Est-Europene sau al Suediei.

• • • 

Preluarea textelor care aparțin www.stiripozitive.eu poate fi făcută doar cu acordul scris și cu indicarea sursei și linkul activ la subiectul preluat din www.stiripozitive.eu.