Prima pagină / Oameni / Societate  /  Ana Nichita, „Women 4 Leadership”: „Pentru a deveni un lider ai nevoie de dorință și de 80 la sută muncă”

Ana Nichita, „Women 4 Leadership”: „Pentru a deveni un lider ai nevoie de dorință și de 80 la sută muncă” imprimare

12.04.2019  

Ana Nichita este Președinta Asociației „Calea Lactee” din Chișinău, ofițeră internațională a unui partid politic și beneficiară a Academiei de Liderism Femin „Women 4 Leadership”, în cadrul căreia a avut parte „de o experiență absolut unică și evident foarte utilă pentru oricine își dorește să aibă succes în politică”.

Votează: 5.0/5 (1 Vot )

„Experiența mea în ceea ce ține de liderism a început chiar din școală fiind în clasa 7 am devenit liderul comitetului școlăresc , apoi după ce am urmat liceul și universitatea la fel am avut unele funcții de conducere, m-am manifestat în diverse grupuri și am activat ca un lider”, mărturisește Ana Nechita, care este beneficiară a Academiei de Liderism Femin „Women 4 Leadership”, ediția 2019.

„Chiar în prima săptămână de universitate am aderat la un partid politic și acolo peste o anumită perioadă am devenit președinta unei organizații de tineret iar după ceva timp mi-am fondat propriul ONG alături de alți colegi de ai mei și în urma adunării generale am devenit președintă. Academia de Liderism Feminin „Women 4 Leadership” este o experiență absolut unică și evident foarte utilă pentru oricine își dorește să aibă succes în politică - atât în ce privește informația prezentată, cât și trainerii. Astfel toate acestea sunt niște pietricele la viitorul nostru succes în politică și nu doar”, spune Ana Nichita.

Ana Nichita este apreciată drept o persoană responsabilă, plină de viață și atitudine în orice domeniu s-ar implica.

„Am cunoscut-o în 2015, la Parlament fiind asistenta unui deputat, Ana a încercat să facă lucruri bune pentru societate a promovat valorile naționale și s-a manifestat activ. În calitate de președinta organizației obștești, pe care o conduce, a organizat diferite training-uri pentru tinerii din Republica Moldova și recent a organizat o campanie de salubrizare pe teritoriul parcului Dendrariu unde au fost plantați numeroși pomi și flori. Despre Ana pot vorbi doar lucruri bune, este o persoană deșteaptă, este o persoană devotată lucrului și celor care o înconjoară.”, ne-a relatat colegul Anei, Dumitru Jelescu.

În viziunea Anei Nichita, nu există o formulă magică din care derivă succesul, iar unica modalitate de a-l obține este munca și perseverența. „Pentru ca o femeie să devină lider, nu există o formulă magică. Este vorba doar de muncă, muncă și iar muncă și evident dorința, dar 80% este muncă. Din moment ce am ales să particip la această Academie de Liderism, și din moment ce merg la diferite training-uri, evident că investesc pentru că îmi doresc foarte mult să nu doar în ceea ce ține de politică, dar și în alte domenii. Dacă e să vorbim de politică, mi-aș dori o funcție de conducere, de ce nu aș vrea să ajung în Parlament, pentru că aș putea să ajut oamenii, iar societatea să devină mai prosperă, să avem o viață mai bună și să îndemnăm câți mai mulți tineri să rămână acasă și să lucreze aici”.

„Faptul că s-a început o promovare a femeilor este foarte bine, iar că numărul lor este în creștere este la fel bine, acum avem chiar și un președinte de țară în Slovacia, și iarăși este un lucru pe care l-a obținut de fapt societatea. Trebuie să existe egalitatea de șanse, femeile să poată lucra în aceleași domenii în care lucrează bărbații, cu aceleași drepturi, drepturi egale, femeile să poată avea salariul egal cu al bărbaților, femeile să poată avea creșe în cadrul organizațiilor la care să-și ducă copii și respectiv să aibă aceleași șanse ca și bărbații.”, a precizat Ana.

Proiectul „Women 4 Leadership” este realizat de Asociația Institutum Virtutes Civilis (IVC) și IP CRAION Centrul CONTACT-Cahul, în parteneriat cu UN Women în Moldova (Entitatea Națiunilor Unite pentru Egalitatea de Gen și Abilitarea Femeilor) și finanțat de Suedia.

 

EEF         

Portalul Stiripozitive.eu a fost creat de „URMA ta” la 1 martie 2012 cu sprijinul Fundaţiei Est-Europene.

Conținutul portalului www.stiripozitive.eu este creat de „URMA ta” cu suportul oferit de Fundaţia Est-Europeană și finanțat de Suedia. Opiniile exprimate aparţin autorilor şi nu reflectă neapărat punctul de vedere al Fundației Est-Europene sau al Suediei.

• • • 

Preluarea textelor care aparțin www.stiripozitive.eu poate fi făcută doar cu acordul scris și cu indicarea sursei și linkul activ la subiectul preluat din www.stiripozitive.eu.