Prima pagină / Oameni / Societate  /  Cristina Sochircă vrea să contribuie la creșterea numărului de femei lidere în Republica Moldova

Cristina Sochircă vrea să contribuie la creșterea numărului de femei lidere în Republica Moldova imprimare

07.08.2019  

Cristina Sochircă, tânăra originară din orașul Florești, absolventa Universității de Stat de Medicină și Farmacie „Nicolae Testemițanu”, în prezent studiază prin rezidențiat și vrea să contribuie la creșterea numărului de femei-lidere în Republica Moldova. De asta a ales să se implice în activitățile Academiei de Liderism Feminin „Women 4 Leadership”.

Cristina Sochircă a crescut într-o familie în care „ambii părinți sunt implicați în domeniul politic din Republica Moldova, ambii sunt membri de partid”, fapt care a contribuit la decizia ei de a-și îmbunătăți abilitățile de implicare în procesele decizionale.

Cristina a beneficiat de instruirea, axată „Abilitarea femeilor pentru participare în procesele decizionale", care s-a desfășuart, între 28 și 30 iunie 2019, în cadrul Academiei de Liderism Feminin.

„Mi-a plăcut foarte mult aici tematica, cum ar fi promovarea femeilor. Mă consider feministă și tema aceasta este foarte actuală pentru mine. Consider că implicarea femeii în politică este extrem de importantă, mai ales la etapa actuală, pentru că noi, femeile, demonstrăm că putem, demonstrăm că suntem inteligente, capabile. Este destul de informativ și sper să aplic toate cunoștințele și abilitățile obținute la seminarul de astăzi. Astăzi m-am gândit că va fi o inițiere pentru mine în procesul de organizare a alegerilor, iar așteptările mele s-au adeverit. Mi-a plăcut foarte mult atelierul de instruire și aștept să obțin și mai multe cunoștințe de la activitățile care vor urma. Voi continua să fac notițe și să aflu lucruri noi”, a precizat, beneficiara Academiei de Liderism Feminin, Crisitna Sochircă.

Proiectul „Women 4 Leadership" este realizat de Asociația „Institutum Virtutes Civilis" (IVC) și IP CRAION CONTACT-Cahul, în parteneriat cu UN Women în Moldova (Entitatea Națiunilor Unite pentru Egalitatea de Gen și Abilitarea Femeilor) și finanțat de Suedia, și contribuie la abilitarea femeilor pentru participare în procesele decizionale la nivel local și național.

Reporter: Vlada Popsuico

Imagini video: Alexei Gurduza

 

EEF         

Portalul Stiripozitive.eu a fost creat de „URMA ta” la 1 martie 2012 cu sprijinul Fundaţiei Est-Europene.

Conținutul portalului www.stiripozitive.eu este creat de „URMA ta” cu suportul oferit de Fundaţia Est-Europeană și finanțat de Suedia. Opiniile exprimate aparţin autorilor şi nu reflectă neapărat punctul de vedere al Fundației Est-Europene sau al Suediei.

• • • 

Preluarea textelor care aparțin www.stiripozitive.eu poate fi făcută doar cu acordul scris și cu indicarea sursei și linkul activ la subiectul preluat din www.stiripozitive.eu.