Prima pagină / Oameni / Societate  /  Primara de Boșcana, Criuleni, Svetlana Racul: „Viitorul nostru este acasă!”

Primara de Boșcana, Criuleni, Svetlana Racul: „Viitorul nostru este acasă!” imprimare

15.08.2019  

Svetlana Racul din comuna Boșcana, raionul Criuleni, are deja un mandat de primară și urmează să candideze pentru aceeași funcție în campania electorală din toamna acestui an. Pentru a-și îmbunătăți abilitățile de lideră a beneficiat de ateliere de instruire din cadrul Academiei de Liderism Feminin „Women 4 Leadership”.

Proiectul „Women 4 Leadership" este realizat de Asociația „Institutum Virtutes Civilis" (IVC) și IP CRAION CONTACT-Cahul, în parteneriat cu UN Women în Moldova (Entitatea Națiunilor Unite pentru Egalitatea de Gen și Abilitarea Femeilor) și finanțat de Suedia, și contribuie la abilitarea femeilor pentru participare în procesele decizionale la nivel local și național.

„În spatele meu se află un mandat de primară, iar acum nu am dreptul să nu candidez mai departe la funcția de primară. Sunt hotărâtă, am planuri pentru viitor, sunt multe proiecte începute și trebuie realizate până la capăt și de aceea asta sunt aici, la Academia de Liderism Feminin Domeniul infrastructurii, apă și sanitație sunt doar proiectele tehnice realizate până acum și vrem pe parcurs, apelând la fondurile europene sau aici la noi în Moldova, să realizăm aceste proiecte”, afirmă primara de Boșcana, Svetlana Racul.

„Am implementat deja proiecte mai mici în mai multe domenii, de fapt, în orice instituție a fost realizat câte ceva. Am atras o atenție mai mare domeniului social și salubrizării localități și este foarte mult de lucrat în localitățile noastre”, menționează beneficiara Academiei de Liderism Feminin, Svetlana Racul.

Svetlana Racul, care a participat, în această vară, la o nouă sesiune de instruire din cadrul Academiei de Liderism Femin, este ferm convinsă că „un lider puternic trebuie să fie un lider informat, trebuie să cunoască mai mult”.

În mesajul său adresat femeilor-lidere, Svetlana Racu a menționat că „femeile trebuie să fie solidare unele cu altele, trebuie să se ajute, femeile trebuie să fie implicate în procesele decizionale. La noi în localitate la toate instituțiile publice, la toate activitățile culturale, toate activitățile de salubrizare mai mult doamnele se implică. Noi trebuie să încurajăm tineretul, doamnele tinere, căci viitorul e în mâna generației tinere. Cred că viitorul nostru este aici acasă eu cred că Moldova are viitor și satele se vor dezvolta”.

Reporter: Vlada Popsuico

Imagini video: Alexei Gurduza

EEF         

Portalul Stiripozitive.eu a fost creat de „URMA ta” la 1 martie 2012 cu sprijinul Fundaţiei Est-Europene.

Conținutul portalului www.stiripozitive.eu este creat de „URMA ta” cu suportul oferit de Fundaţia Est-Europeană și finanțat de Suedia. Opiniile exprimate aparţin autorilor şi nu reflectă neapărat punctul de vedere al Fundației Est-Europene sau al Suediei.

• • • 

Preluarea textelor care aparțin www.stiripozitive.eu poate fi făcută doar cu acordul scris și cu indicarea sursei și linkul activ la subiectul preluat din www.stiripozitive.eu.