Prima pagină / Oameni / Societate  /  Nicolae Coteț: Hobby-ul din copilărie, devenit afacere în domeniul filmări cu drona

Nicolae Coteț: Hobby-ul din copilărie, devenit afacere în domeniul filmări cu drona imprimare

28.04.2020  

Nicolae Coteț este unul dintre beneficiarii Programului de Granturi Mici a Fondului de Antreprenoriat pentru Tineri Varnița. Tânărul a reușit să inițieze o afacere în domeniul filmări cu drona a evenimentelor social-culturale și sportive, tradiții și obiceiuri, promovarea proiectelor locale, producătorilor locali și turismului rural, filme documentare.

Votează: 0.0/5 (0 Voturi )

Pentru Nicolae Coteț, ideea de a participa în cadrul programului de granturi a fost alimentată de o dorință mai veche de a iniția o afacere proprie, „reieșind din hobby-ul meu din copilărie”, ne spune Nicolae Coteț.

La baza reușitei unei afaceri stă motivația „de a oferi locuri de munca tinerilor din familiile social-vulnerabile, de a face viața oamenilor mai ușoară, de a rămâne în țară, de a promova lucrurile frumoase”.

Odată cu lansarea unei afaceri apar și primele provocări care au menirea de a scoate din zona de confort. Acest fapt îl poate confirma și beneficiarul Fondului de Antreprenoriat pentru Tineri Varnița. Concurența, insuficiența de resurse umane și financiare și lipsa susținerii au fost primele hopuri peste care a trebuit să treacă.  

„După ce beneficiezi de un grant, deja îți este mai ușor să îți realizezi planul de afacere și, moral, înțelegi ca vei putea continua și dezvolta afacerea”, ne spune Nicolae Coteț.

Lecțiile învățate până acum sunt: „să definești bine scopul pentru a putea fi realizat cu succes” și „bate în ușă și ți se va deschide”.

Acest grant este oferit de AO Asociația de Tineret Șansa, finanțat de Uniunea Europeană și cofinanțat de Guvernul Suediei prin intermediul Fundației Est-Europene în cadrul Proiectului „Societatea civilă contribuie la dezvoltarea economică și socială a țării”.

 

 

EEF         

Portalul Stiripozitive.eu a fost creat de „URMA ta” la 1 martie 2012 cu sprijinul Fundaţiei Est-Europene.

Conținutul portalului www.stiripozitive.eu este creat de „URMA ta” cu suportul oferit de Fundaţia Est-Europeană și finanțat de Suedia. Opiniile exprimate aparţin autorilor şi nu reflectă neapărat punctul de vedere al Fundației Est-Europene sau al Suediei.

• • • 

Preluarea textelor care aparțin www.stiripozitive.eu poate fi făcută doar cu acordul scris și cu indicarea sursei și linkul activ la subiectul preluat din www.stiripozitive.eu.