Prima pagină / Oameni / Societate  /  (VOX) Motive pentru a rămâne în Republica Moldova

(VOX) Motive pentru a rămâne în Republica Moldova imprimare

13.07.2020  

Se presupune că perioada de pandemie a schimbat viziunile oamenilor asupra multor lucruri. Întrebarea care a devenit aproape retorică în Republica Moldova este „De ce trebuie să rămânem aici?”. Echipa noastră a fost curioasă să afle ce răspunsuri au oamenii la întrebarea „Care sunt motivele pentru a rămâne în Republica Moldova?”, iar răspunsurile le puteți vedea în acest material.

Ce motive au moldovenii pentru a rămâne la ei în țară sau din contră - ce îi motivează să plece peste hotare, aflați în sondajul de mai sus.

- „Ar trebui mai întâi de toate să fii curajos pentru ca să rămâi în Republica Moldova, să-ți iubești țara și să-ți dorești o schimbare. Pentru că nici în depărtare nu este atât de bine, este amară depărtarea. Am copiii, părinții aici, mă leagă mult de pământul acesta. Poate din punct de vedere material nu stăm atât de bine, dar sunt niște lucruri care țin de suflet și nu le schimbi pe nimic”, spune această doamnă.

Toate răspunsurile le puteți vedea în sondajul de mai sus.

Fotografie de copertă: steemit.com

Reporteră: Zinaida Capațina

Video: Alexei Gurduza

 

EEF         

Portalul Stiripozitive.eu a fost creat de „URMA ta” la 1 martie 2012 cu sprijinul Fundaţiei Est-Europene.

Conținutul portalului www.stiripozitive.eu este creat de „URMA ta” cu suportul oferit de Fundaţia Est-Europeană și finanțat de Suedia. Opiniile exprimate aparţin autorilor şi nu reflectă neapărat punctul de vedere al Fundației Est-Europene sau al Suediei.

• • • 

Preluarea textelor care aparțin www.stiripozitive.eu poate fi făcută doar cu acordul scris și cu indicarea sursei și linkul activ la subiectul preluat din www.stiripozitive.eu.