Prima pagină / Oameni / Societate  /  În Moldova acum se poartă NonViolența!

În Moldova acum se poartă NonViolența! imprimare

Expoziție de tricouri NonViolente create de copiii și tinerii de la Centrul Media pentru Tineri

25.11.2013  

20 de copii și tineri s-au întrunit, sâmbătă, 23 noiembrie 2013, la Centrul Media într-un Atelier de creare a tricourilor NonViolente. Tinerii au discutat despre violența împotriva copiilor și despre importanța sensibilizării opiniei publice cu privire la acest subiect. Deoarece mesajele cu conținut negativ nu au avut impactul dorit de-a lungul anilor, acest proiect a încercat o abordare pozitivă.

Votează: 5.0/5 (2 Voturi )

Cei 20 de copii şi tineri care au participat la Atelierul de creare a tricourilor NonViolente au formulat mesaje anti-violență adresate atât adolescenților, cât și adulților. Acestea au fost transpuse pe tricouri, utilizând vopsele și carioci speciale, într-un mod cât mai creativ, original și spectaculos.

Acum se poartă NonViolența!

Tehnicile utilizate au fost specifice pentru fiecare participant în parte. Alexandra a început prin a trasa conturul desenului cu creionul, apoi cu o precizie milimetrică a aplicat cu pensula vopseaua acrilică, obținând un efect de aplicație. Ilinca a optat pentru o tehnică mai aproape de cea a acuarelei, creând treceri lente de culoare. Andreea a decupat un burete şi a tamponat vopseaua, ca să impregneze stofa, pentru a obține o imagine care să amintească de univers. Garri a incorporat elemente naționale, culorile tricolorului. Cătălina a creat propriul font, realizând litere atât de drepte și simetrice, de parcă ar fi fost scoase la imprimantă.

Acum se poartă NonViolența!

În rezultat au fost ilustrate 20 de tricouri, cu mesaje diferite ca stil si abordare. Unii au ales să vorbească despre ce își doresc: „Vreau să trăiesc fără frică", alții au promovat comportamentele pozitive, prin mesaje sugestive: „La mine în familie nimeni nu mă bate" și „Pe mine părinții mă cuprind". Fiecare tricou transmite un mesaj aparte.

Prin această acțiune copiii și tineri au susținut și promovat Campania Națională „Protejează-mi copilăria!", lansată de Ministerul Muncii, Protecției Sociale și Familiei în parteneriat cu UNICEF.

La eveniment a fost prezentă Nune Mangasaryan, Reprezentantul UNICEF în Republica Moldova. 

Acum se poartă NonViolența! Acum se poartă NonViolența! Acum se poartă NonViolența! Acum se poartă NonViolența! Acum se poartă NonViolența! Acum se poartă NonViolența! Acum se poartă NonViolența! Acum se poartă NonViolența! Acum se poartă NonViolența! Acum se poartă NonViolența! Acum se poartă NonViolența! Acum se poartă NonViolența! Acum se poartă NonViolența! Acum se poartă NonViolența! Acum se poartă NonViolența!
 

EEF         

Portalul Stiripozitive.eu a fost creat de „URMA ta” la 1 martie 2012 cu sprijinul Fundaţiei Est-Europene.

Conținutul portalului www.stiripozitive.eu este creat de „URMA ta” cu suportul oferit de Fundaţia Est-Europeană și finanțat de Suedia. Opiniile exprimate aparţin autorilor şi nu reflectă neapărat punctul de vedere al Fundației Est-Europene sau al Suediei.

• • • 

Preluarea textelor care aparțin www.stiripozitive.eu poate fi făcută doar cu acordul scris și cu indicarea sursei și linkul activ la subiectul preluat din www.stiripozitive.eu.