Prima pagină / Oameni / Societate  /  12 tone de produse alimentare adunate de campania de Paşti „Masa Bucuriei”

12 tone de produse alimentare adunate de campania de Paşti „Masa Bucuriei” imprimare

15.04.2014   92 

Solidaritatea gesturilor a adunat circa 12 tone de produse alimentare în Chişinău, Edineţ, Cahul, Ştefan Vodă, Căuşeni, Ungheni, Călăraşi, Cantemir, Bălţi, Stăuceni.

Votează: 5.0/5 (5 Voturi )

Pe data de 12 aprilie, Misiunea Socială „Diaconia” a Mitropoliei Basarabiei a organizat tradiţionala campanie de Paşti „Masa Bucuriei”, realizată pentru al cincilea an consecutiv şi are drept scop asigurarea alimentaţiei persoanelor nevoiaşe.

În cadrul campaniei au fost desfăşurate lecţii de solidaritate la care au participat cca 500 de elevi din Chişinău. Prin intermediul unui joc de rol, aceştia au fost familiarizaţi cu problemele bătrânilor singuratici şi cu posibilităţile de susţinere.

Pe 12 aprilie, în sâmbăta Floriilor, în 57 de supermarketuri din Chişinău, Edineţ, Cahul, Ştefan Vodă, Căuşeni, Ungheni, Călăraşi, Cantemir, Bălţi, Stăuceni a fost realizată colecta naţională de produse alimentare. 400 de tineri voluntari i-au îndemnat pe oameni ca înainte de Sfintele Paşti să-şi împartă cumpărăturile cu un flămând. În acest sens, ofereau un pliant informativ şi o pungă cu mesajul „Donaţia ta poate umple farfuria unui flămând”.

Masa_Bucuriei

În urma colectei din Chişinău, au fost adunate 10 tone de produse alimentare. Toate resursele acumulate în campanie vor deveni prânzul cald al beneficiarilor cantinei sociale mobile „Aproape de Aproapele” (lansată în Chişinău în 2013) care va deservi zilnic 150 de persoane nevoiaşe. De asemenea, donaţiile din teritoriu vor ajunge sub formă de pachete alimentare la bătrânii singuratici asistaţi de centrele parohiale.

Campania „Masa Bucuriei” 2014 s-a desfăşurat cu binecuvântarea ÎPS Petru, Arhiepiscop al Chişinăului, Mitropolit al Basarabiei şi Exarh al Plaiurilor, cu acordul Ministerului Educaţiei al Republicii Moldova, precum şi cu susţinerea:

Partenerilor: Linella, Green Hills Market, Fidesco, Unimarket, Sanin.

Partenerilor media: Radio Chişinău, Ziarul de Gardă, Unimedia, Ştiri pozitive, Civic.md, OWH studio, Media Art. 

str. Criuleni 22, Chişinău, Republica Moldova, Tel.: (+373 22) 46-32-28, Fax: (+373 22) 46-32-29

e-mail: office@diaconia.md, www.diaconia.md

Parteneri locali: Caritas Moldova şi parohiile ortodoxe: Sfânta Treime (Feteşti, Edineţ), Naşterea Maicii Domnului (Ucrainca, Căuşeni) Sf. Mihail şi Gavriil (Boghenii Vechi, Ungheni), Sf. Dumitru (Roşu, Cahul), Sf. Mihail şi Gavriil (Manta, Cahul), Domnitorul Ştefan cel Mare şi Sfânt (Ştefan- Vodă), Sf. Nicolae şi Sf. Alexandru Nevski (Călăraşi), Toţi sfinţii români (Cania, Cantemir).

În campania de Paşti din 2013, datorită celor 200 de voluntari şi oamenilor care au răspuns invitaţiei de a face o donaţie pentru bătrânii rămaşi singuri, au fost colectate peste 7 tone de produse alimentare şi peste 26 mii de lei.

Persoană de contact:

Maria Gribiniuc

Asistent PR & Fundraising

Tel: (+373 22) 46 32 28

Mob.: 068438799

e-mail: office@diaconia.md

site: www.diaconia.md

EEF  Ambasada Suediei  Danida  Usaid Eurasia

Portalul Ştiri pozitive a fost creat de „URMA ta” la 1 martie 2012 cu suportul Fundaţiei Est-Europene, din resursele acordate de Guvernul Suediei şi Ministerul Afacerilor Externe al Danemarcei/DANIDA prin intermediul Agenţiei Suedeze pentru Dezvoltare şi Cooperare Internaţională (Sida) şi Agenţia Statelor Unite pentru Dezvoltare Internaţională (USAID) prin intermediul Fundaţiei Eurasia.

Portalul www.stiripozitive.eu a fost desemnat „Debutul anului 2012 în mass-media din Moldova” de către Clubul de Presă din Chişinău – Centrul pentru Jurnalism Independent şi Comitetul pentru Libertatea Presei, la 13 decembrie 2012.