Prima pagină / Oameni / Cultură  /  Ion Negură, fondatorul primei și celei mai bune școli de nai din lume

Ion Negură, fondatorul primei și celei mai bune școli de nai din lume imprimare

06.06.2014  

O discuție cu părintele şcolii de nai din Moldova, profesorul Ion Negură, care n-a împărtăşit bucuriile şi preocupările sale de la începutul verii.

Votează: 5.0/5 (3 Voturi )

Profesorul de nai şi flaut, Ion Negură ne-a împărtăşit bucuriile şi preocupările sale de la începutul verii. Ne-am apropiat de el cu câteva întrebări ca să aflăm cum este să fii, la Chişinău, creatorul primei şi celei mai bune clase de nai din lume.

„Aici în Basarabia este școala naiului, pentru că aici vin mulți să studiaze, vin din America, din Spania, din Portugalia să ia ore la Chișinău”, ne-a spus Ion Negură, cetăţean de onoare al oraşului Nisporeni.

Pentru el fericirea se rezumă în trei lucruri: în primul rând familia, „am o familie de muzicieni- o fată care cântă la cobză, predă și în școală, și la academie, am un flautist de talie mondială și un naist”,  al doilea lucru care îl face fericit este că lucrează în liceul „Ciprian Porumbescu” și al treilea sunt rezultatele cu care se mândrește.

Vorbind despre discipoli, profesorul Ion Negură a mai adăugat că elevii sunt pentru el profesorii lui.

 

 

EEF         

Portalul Stiripozitive.eu a fost creat de „URMA ta” la 1 martie 2012 cu sprijinul Fundaţiei Est-Europene.

Conținutul portalului www.stiripozitive.eu este creat de „URMA ta” cu suportul oferit de Fundaţia Est-Europeană și finanțat de Suedia. Opiniile exprimate aparţin autorilor şi nu reflectă neapărat punctul de vedere al Fundației Est-Europene sau al Suediei.

• • • 

Preluarea textelor care aparțin www.stiripozitive.eu poate fi făcută doar cu acordul scris și cu indicarea sursei și linkul activ la subiectul preluat din www.stiripozitive.eu.