Prima pagină / Oameni / Cultură  /  Fanfara de la Ustia cântă în parc

Fanfara de la Ustia cântă în parc imprimare

16.07.2014  

Muzica bună şi atmosfera frumoasă au fost prezente în această duminică, în parcul din satul Ustia.

Votează: 5.0/5 (4 Voturi )

Atmosfera din parcul de la Ustia, din această duminică a fost creată de fanfara din localitate, la cererea Consiliului local.

Ustia

Timp de câteva ore, fanfara a adus bucurie pe feţele ustienilor.

Ecaterina Lungu, absolventă a Liceului Teoretic „Mihai Eminescu” or. Dubăsari, de cinci ani şi jumătate  trăieşte în familia fanfarei, ea cântă la tobe. „Toţi membrii familiei mele au ales muzica, am fost inspirată de la ei şi am decis să urmez şi eu acestă cale”, spune Ecaterina. Datorită ei, fanfara are câteva instrumente muzicale noi: clarinet, tobă mică, trambon, cinele, trompene. Tânăra a participat la fondul de solidaritate „Malopolska” din Polonia. Acolo a făcut proiectul, bugetul necesar pentru a procura instrumentele.

Fanfara_Ustia

Dumitru Dăncuţă, absolvent a Colegiului de Arte de la Soroca, cântă la baritonul. De mic copil a studiat fluierul, baritonul şi acordeonul.

„Fanfara va cânta de două ori în lună, în zilele de duminică. Vom cânta până vor ajunge frigurile la noi, dorim să aducem cât mai multe zâmbete de feţele oamenilor. Aici ei pot veni să se relaxeze şi să asculte muzică bună. Ne străduim sa reînoim mereu lista de cântece”, povestește Leonid Jabinschi, coordonatorul fanfarei.

Fanfara_Ustia

Recent, fanfara din satul Ustia a participat la un concurs raional, de unde s-a întors cu locul întâi.  Apoi, au mers la Chişinău, la Filarmonica Naţională, unde au cântat la un concert de caritate pentru copii cu dizabilităţi. 

Text & foto: Axenia Chirilov| stagiară Stiripozitive.eu

Fanfara_Ustia Fanfara_Ustia Fanfara_Ustia Fanfara_Ustia Fanfara_Ustia Fanfara_Ustia
 

EEF         

Portalul Stiripozitive.eu a fost creat de „URMA ta” la 1 martie 2012 cu sprijinul Fundaţiei Est-Europene.

Conținutul portalului www.stiripozitive.eu este creat de „URMA ta” cu suportul oferit de Fundaţia Est-Europeană și finanțat de Suedia. Opiniile exprimate aparţin autorilor şi nu reflectă neapărat punctul de vedere al Fundației Est-Europene sau al Suediei.

• • • 

Preluarea textelor care aparțin www.stiripozitive.eu poate fi făcută doar cu acordul scris și cu indicarea sursei și linkul activ la subiectul preluat din www.stiripozitive.eu.