Prima pagină / Oameni / Cultură  /  Doina Strulea: „Muzica și poezia mă reprezintă”

Doina Strulea: „Muzica și poezia mă reprezintă” imprimare

05.02.2015  

Doina Strulea este o tânără poetă din Republica Moldova. La o vârstă fragedă a reuşit să obţină apreciere pe arena internaţională a poeziei. Recent, cel mai aprig vis al Doinei de a lansa o carte proprie s-a realizat. Despre experienţă, inspiraţie, dar şi mult curaj, aflaţi în continuare.

Votează: 5.0/5 (5 Voturi )

„Cred că poezia este ceea ce mă definește la moment. Am o mulțime de lucruri pozitive, contează foarte mult că am persoane dragi alături care reușesc să mă bucure în fiecare zi, deci, fiecare zi este o doză de pozitivism pentru mine”, mărturisește tânăra poetă, Doina Strulea.

Graţie talentului şi îndrăznelii sale, tânăra a avut ocazia să participe la diverse concursuri naţionale, dar şi internaţionale. Anume acestea au marcat-o şi au îndemnat-o să urmeze în continuare chemarea sufletului- poezia.

„Am început cu Concursul Internațional „Giovanni Poesia” din Italia. Acolo am înaintat poeziile proprii în limba intaliană, au fost trei la număr. La o perioadă de șase luni am primit răspuns că sunt câștigătoarea premiului Internațional „Cel mai bun tânăr autor”. După care au urmat două concursuri în Romania: la Brăila și la Orăștie, acolo am luat premiul trei. Ultimul concurs a fost în Italia, la care am obținut tot premiul trei”, povestește Doina.

„Vreau să fac studii bune, mă axez pe asta pentru că vreau să merg și eu la jurnalism. Fac voluntariat, nu încetez să fac și muzică și poezie, așa ca să îmbin plăcutul cu utilul și totodată să mă autodescopăr”,  mai adaugă Doina Strulea.

Roadele sârguinţei nu contenesc să apără, iar pentru viitorul apropiat, tânăra poetă are multe surprize pentru cititorii săi. 

Felicia Plămădelă & Iulian Roșca

Foto: arhiva personală

Doina Strulea Doina Strulea Doina Strulea Doina Strulea
 

EEF         

Portalul Stiripozitive.eu a fost creat de „URMA ta” la 1 martie 2012 cu sprijinul Fundaţiei Est-Europene.

Conținutul portalului www.stiripozitive.eu este creat de „URMA ta” cu suportul oferit de Fundaţia Est-Europeană și finanțat de Suedia. Opiniile exprimate aparţin autorilor şi nu reflectă neapărat punctul de vedere al Fundației Est-Europene sau al Suediei.

• • • 

Preluarea textelor care aparțin www.stiripozitive.eu poate fi făcută doar cu acordul scris și cu indicarea sursei și linkul activ la subiectul preluat din www.stiripozitive.eu.