Prima pagină / Oameni / Cultură  /  (Video) Anatol Triboi – pictorul care a luat o bucată de Moldova cu el în Estonia

(Video) Anatol Triboi – pictorul care a luat o bucată de Moldova cu el în Estonia imprimare

18.04.2015  

Avem o întâlnire la Tallinn cu pictorul moldovean Anatol Triboi, cel care a adus culorile cerului şi dealurilor de la Nisporeni în capitala Estoniei.

Votează: 5.0/5 (3 Voturi )

Pictorul Anatol Triboi a luat cu el în Estonia o bucată de Moldova, care continuă să-l inspire acolo, la Tallinn.

Anatol Triboi

„Cât erau părinții vii, mă trăgea mai tare acasă, dar când se duc părinții din viață rămâne doar dorul de patrie, de țară. Eu aici m-am regăsit între estonieni. Am și am avut prieteni estonieni, care m-au ajutat să mă dezvolt aici. Ei sunt prietenoși cu mine, mă simțeam și mă simt ca la a doua casă, iese că eu jumătate de viață am trăit în Moldova și jumătate aici”, afirmă Anatol Triboi, pictorul din Nisporeni stabilit la Tallinn. 

Picturi_Anatol Triboi

„Oricare tablou nu l-aș picta are o părticică de Moldova, fiindcă e pictat de un moldovean. Când plec în Moldova mă trage încoace, iar când stau aici mă trage în Moldova. „Merci” domnului profesor de la Școala de Pictură unde am învățat, Mihail Bortă. El și acum este directorul Școlii de Pictură din Nisporeni, el m-a inspirat, mi-a insuflat dragostea față de pictură”, spune cu mândrie pictorul.

Picturi_Anatol Triboi

„Aflându-mă aici, în Estonia, vă doresc la toți știri pozitive, succese și numai bine. Fiecare zi să înceapă pozitiv”, a urat la final pictorul moldovean Anatol Triboi.

Anatol Triboi, Estonia Anatol Triboi, Estonia Anatol Triboi, Estonia Anatol Triboi, Estonia Anatol Triboi, Estonia Anatol Triboi, Estonia
 

EEF         

Portalul Stiripozitive.eu a fost creat de „URMA ta” la 1 martie 2012 cu sprijinul Fundaţiei Est-Europene.

Conținutul portalului www.stiripozitive.eu este creat de „URMA ta” cu suportul oferit de Fundaţia Est-Europeană și finanțat de Suedia. Opiniile exprimate aparţin autorilor şi nu reflectă neapărat punctul de vedere al Fundației Est-Europene sau al Suediei.

• • • 

Preluarea textelor care aparțin www.stiripozitive.eu poate fi făcută doar cu acordul scris și cu indicarea sursei și linkul activ la subiectul preluat din www.stiripozitive.eu.