Prima pagină / Oameni / Cultură  /  Viaţa şi reuşita unui pictor moldovean în Franţa: Iurie Bulgac

Viaţa şi reuşita unui pictor moldovean în Franţa: Iurie Bulgac imprimare

Viaţa discretă din Franţa a pictorului moldovean care a creat afişul Circuitului Internaţional Remparts d'Angoulême în 2010 şi 2011

17.06.2012  

Pictorul moldovean Iurie Bulgac, care trăieşte discret la Esse, în Franţa, este eroul unui articol publicat de „Charente Libre”, un cotidian francez editat în departamentul Charente în vestul ţării.

Votează: 5.0/5 (1 Vot )

Cotidianul „Charente Libre" relatează istoria vieţii şi reuşitei pictorului moldovean Iurie Bulgac, care şi-a deschis un atelier în oraşul Esse, în Franţa, „unde îşi poate lăsa libere imaginaţia şi talentul", unde oferă cursuri şi îşi expune lucrările în diverse galerii, inclusiv la Limoges.

„Am venit în Franţa în 2005, povesteşte pictorul Iurie Bulgac, şi pentru mine aceasta a fost o nouă aventură".

Iurie Bulgac a muncit ca să obţină notorietatea sa de astăzi şi aici cifrele sunt relevante: 3.000 de tablouri vândute.

„Într-o zi am avut sentimentul că fac mereu acelaşi lucru, aşa că am decis să plec. Am ezitat între Italia şi Franţa. Am trecut prin Italia, inclusiv prin Veneţia, şi în final m-am oprit la Limoges", povesteşte Iurie Bulgac, pictorul moldovean care a creat afişul Circuitului Internaţional Remparts d'Angoulême în 2010 şi 2011.

Articolul integral din „Charente Libre" poate fi citit AICI.

 

EEF         

Portalul Stiripozitive.eu a fost creat de „URMA ta” la 1 martie 2012 cu sprijinul Fundaţiei Est-Europene.

Conținutul portalului www.stiripozitive.eu este creat de „URMA ta” cu suportul oferit de Fundaţia Est-Europeană și finanțat de Suedia. Opiniile exprimate aparţin autorilor şi nu reflectă neapărat punctul de vedere al Fundației Est-Europene sau al Suediei.

• • • 

Preluarea textelor care aparțin www.stiripozitive.eu poate fi făcută doar cu acordul scris și cu indicarea sursei și linkul activ la subiectul preluat din www.stiripozitive.eu.