Prima pagină / Oameni / Cultură  /  Constantin Botezat și-a vernisat expoziția de pictură „Under the Visible” la Hollywood

Constantin Botezat și-a vernisat expoziția de pictură „Under the Visible” la Hollywood imprimare

18.10.2016  

Tânărul artist, reprezentat oficial de Galeria IAGA Contemporary Art din Cluj-Napoca, Constantin Botezat și-a expus expoziția de pictură „Under the Visible” la Hollywood, California. Artistul a participat la numeroase expoziții personale sau de grup, atât locale cât și internaționale. La moment, tânărul este student la Universitatea de Arta din orașul Bari, Italia unde o să-și desfășoare activitățile semestrul acesta.

Votează: 5.0/5 (1 Vot )

Ultima expoziție de artă  „Under the Visible” a lui Constantin Botezat a avut loc la Hollywood, California pe data de șapte octombrie în incinta Galeriei ZEN ART. Evenimentul reprezintă o oportunitate deosebită și este o punte de legătură între publicul american și tinerii artiști.

awserty

Expoziția dezvăluie o serie de portrete în creion realizate curent și care reprezintă o serie de trăsături faciale ale diferitor persoane.

La evenimentul din Hollywood a fost prezent si actrita din Basarabia Silvia Busuioc și Witney Carson, dansatoarea de la „Dansing with the stars”.

sedrf

Pentru artist portretul este nicicând o simplă reproducere mecanică a cuiva, dar este un joc al sensibilității, care interpretează trăsăturile modelului fie după gusturile acestuia, fie conform curentului artistic pe care îl urmează.

drfd

Portretele realizate au funcția de a perpetua amintirea unor persoane întâlnite pe parcursul anilor. Pentru Constantin pornirea spre portret este un fapt primordial și spontan. În același timp și se manifestă în forma cea mai îngenuă în atribuirea unei imagini generice.

În aceste lucrări tânărul artist a  pus accentul pe caracter, înfățișare și percepție prin intermediul liniilor, petelor și tehnicii reprezentând filosofia și morala fiecărui personaj.

drfgc

Această expoziție, cu semnificație deosebită pentru căutările artistului, reflectat în operele expuse, denotă efortul, ambiția și dorința tânărului de a-și organiza primul său eveniment în Hollywood la doar 21 de ani.

rdfgv

Expoziția a avut loc grație bunului său prieten Carson Mcallister, căruia îi este enorm de recunoscător pentru ajutor și motivație, de asemenea partenerilor de la ZEN ART și IAGA Contemporary Art.

Autor: Cristina Zeamă

Sursă foto: Arhivă personală

Botezat Botezat Botezat Botezat Botezat Botezat Botezat
 

EEF         

Portalul Stiripozitive.eu a fost creat de „URMA ta” la 1 martie 2012 cu sprijinul Fundaţiei Est-Europene.

Conținutul portalului www.stiripozitive.eu este creat de „URMA ta” cu suportul oferit de Fundaţia Est-Europeană și finanțat de Suedia. Opiniile exprimate aparţin autorilor şi nu reflectă neapărat punctul de vedere al Fundației Est-Europene sau al Suediei.

• • • 

Preluarea textelor care aparțin www.stiripozitive.eu poate fi făcută doar cu acordul scris și cu indicarea sursei și linkul activ la subiectul preluat din www.stiripozitive.eu.