Prima pagină / Oameni / Cultură  /  10 ambasadori de imagine ai Republicii Moldova care în 2016 au înregistrat performanțe deosebite

10 ambasadori de imagine ai Republicii Moldova care în 2016 au înregistrat performanțe deosebite imprimare

10.03.2017  

Continuăm episodul II al celor 10 ambasadori de imagine ai țării, iar de data aceasta ne axăm pe reușitele lor obținute în 2016. Precizăm că cei menționați mai jos sunt incluși și în Cartea de Aur a Basarabiei și a Republicii Moldova, scrisă de către Denis Roșca.

Votează: 0.0/5 (0 Voturi )

1. Victoria Dunfor este moldoveanca stabilită cu traiul în Marea Britanie care a pus bazele orga­ni­za­ţiei MAD-Aid ce se des­ci­frează „Make a Diffe­rence” (Fă dife­renţa) şi „Medi­cal Aid Deli­ver”. Datorită acestui fapt a primit distincția „British Empire Medal” acordată de regina Marii Britanii pentru activitatea ei în susținerea copiilor cu nevoi speciale din Republica Moldova.

sdfg

2. Constantin Bejenaru a câștigat medalia de bronz la European Amateur Boxing Champonships 2006, Plodviv, Bulgaria. Bejenaru este de neînvins până în prezent. În octombrie, 2016 a câștigat două titluri valoroase: WBC Continental Americas Cruiserweight Champion și WBC Intercontinental Cruiserweight Champion.

sdfghjk

3. Anna Matus  a devenit campioană mondială la dans sportiv, categoria latino, la Campionatului Mondial de la Viena. Titlul a fost obținut de cuplul reprezentant Anna Matus și Gabriele Goffredo (de origine italian). Trofeul reprezintă o premieră în istoria dansului sportiv moldovenesc.

dertgyu

4. Sergiu Toma are doar 25 de ani și a reușit să ia medalia de bronz la Jocurile Olimpice din 2016.

sdfgh

5. Patricia Kopacinski este violonista ce impresionează printr-o arie artistică diversă, variind de la baroc și clasic până la interpretări ale capodoperelor moderne. Patricia a participat în 2016 la „Schumann Violin Concert” și a avut o prestație reușită. A fost înalt apreciată și de revista The Guardian.

dfg

6. Carla`s Dreams - trupa se evidențiază de alți artiști autohtoni prin folosirea unui argou personalizat, texte despre realitățile vieții cotidiene și folosirea mai multor stiluri muzicale. În septembrie 2016 Carla's Dreams câștigă Premiile Media Music la șapte categorii, printre care „Best Group” și „Cea mai difuzată melodie” („Te rog”). Totodată videoclipurile lansate de  trupa Carla's Dreams ajung să aibă zeci de milioane de vizualizări pe youtube.

drftyu

7. Tatiana Sidorova în 2016 a fost desemnată cu titlul „World's Most Beautiful Woman” la un eveniment select din Orlando, SUA, la scurt timp după ce s-a clasat și în top 5 al concursului de frumusețe - Mrs. Florida America.

sdx

8. Dmitry Kaminskiy este un renumit antreprenor mondial și vizionar în domeniul tehnologiilor ultra-inovatoare. La summit-ul internațional al Asociației IT a Moldovei ce a avut loc în 2016, Kaminskiy a prezentat conceptul de „Moldova 2.0 new Silicon Valley for Europa”. Subliniind oportunitățile pentru Moldova pentru depășirea crizei economice și politice și punerea în aplicare a celor mai recente inovații bazate pe industria IT bine dezvoltată în Moldova.

Natalia Gherman, diplomat și fost ministru al Afacerilor Externe și Integrării Europene al Republicii Moldova, a fost propusă în calitate de candidat pentru funcția de secretar general al Organizației Națiunilor Unite.

dfv

Dmitrii Voloșin a devenit primul atlet din Moldova, care a cucerit Comrades Marathon, înregistrând un timp de 8 ore și 39 de minute. Dmitrii a fost decorat cu o medalie în numele lui Bill Rowan - o medalie de bronz cu o bordură de argint care este oferită sportivilor ce înregistrează rezultate cuprinse între 7:30 și 9:00 ore.

df

Text preluat din „Cartea de Aur a Moldovei și Basarabiei”, autor Denis Roșca.

Cartea o puteți găsi acesând: www.bestseller.mdwww.librarius.md, de asemenea poate fi găsită la Libăria „ABC”, Librăria „Cartea” și Librăria din Centru.

10 ambasadori de imagine ai Republicii Moldova 10 ambasadori de imagine ai Republicii Moldova 10 ambasadori de imagine ai Republicii Moldova 10 ambasadori de imagine ai Republicii Moldova 10 ambasadori de imagine ai Republicii Moldova 10 ambasadori de imagine ai Republicii Moldova 10 ambasadori de imagine ai Republicii Moldova 10 ambasadori de imagine ai Republicii Moldova 10 ambasadori de imagine ai Republicii Moldova 10 ambasadori de imagine ai Republicii Moldova 10 ambasadori de imagine ai Republicii Moldova
 

EEF         

Portalul Stiripozitive.eu a fost creat de „URMA ta” la 1 martie 2012 cu sprijinul Fundaţiei Est-Europene.

Conținutul portalului www.stiripozitive.eu este creat de „URMA ta” cu suportul oferit de Fundaţia Est-Europeană și finanțat de Suedia. Opiniile exprimate aparţin autorilor şi nu reflectă neapărat punctul de vedere al Fundației Est-Europene sau al Suediei.

• • • 

Preluarea textelor care aparțin www.stiripozitive.eu poate fi făcută doar cu acordul scris și cu indicarea sursei și linkul activ la subiectul preluat din www.stiripozitive.eu.