Prima pagină / Oameni / Cultură  /  (Video) Ana Ciobanu, despre muzică și despre primul profesor, tatăl ei

(Video) Ana Ciobanu, despre muzică și despre primul profesor, tatăl ei imprimare

24.03.2017  

Din cele mai vechi timpuri muzica este considerată atât o sursă de inspirație, cât și hrana sufletească. Prin muzică, oamenii își împărtășesc bucuria, tristețea și ceea ce nu pot expune doar prin cuvinte. Pentru Ana Ciobanu muzica înseamnă mai mult decât pasiune, este doza ei zilnică de fericire. Recent a lansat primul ei videoclip: „La tine înapoi”. Cum a descoperit dragostea față de notele muzicale și cum reușește să îmbine studiile de la Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării cu această pasiune, aflați din interviu.

Votează: 5.0/5 (1 Vot )

Cum spunea celebrul William Sheakspeare: „Dacă muzica este hrana dragostei, atunci pornește să cânți’’. Muzica este considerată un adevărat mister care nu își deschide ușile pentru fiecare doritor.

Ana Ciobanu povestește în acest interviu despre ce înseamnă muzica pentru ea, despre primul videoclip și despre primul profesor, tatăl ei.

- Ana, când ai descoperit pasiunea ta față de muzică și ai înțeles că ea este mai mult decât un hobby?

Ana Ciobanu 2017

- Muzica este o artă pe care nu fiecare o înțelege. Unii oameni își cântă durerea, pentru alții e un prilej de inspirație, iar muzica mea pornește de la inimă și se adresează inimilor. Muzica o am în sânge, cred că am moștenit acestă pasiune de la tatăl meu, dar foarte mult timp nu am fost conștientă de acest lucru, întrucât el a fost plecat peste hotare. Când s-a reîntors, văzând cum reușește cu măiestrie să cânte la chitara mi-a trezit un interes major. Astfel, tata a devenit primul profesor de muzică, el fiind cel care m-a învățat să cânt. Cu cât interesul meu era mai mare, cu atât și motivația tatălui meu creștea. A fost foarte sever și critic în ceea ce privește orele de muzică, poate și de asta am devenit o perfecționistă atât pe plan personal, cât și profesional. Chiar dacă am descoperit această pasiune destul de târziu, la 16 ani, astăzi pot spune ferm că muzica este ceea ce mă reprezintă și ceea ce doresc să fac în continuare. O simt, o iubesc… mă reprezintă trup și suflet.

- Majoritatea copiilor pasionați de muzică de la o vârstă fragedă încep să frecventeze școlile cu profil muzical pentru a-și dezvolta abilitățile profesionale. Cum ai reușit să îndrăgești muzica fară a face studii în acest domeniu?

- Nu este nevoie să faci studii pentru a simți acea emoție care o ai atunci când cânți. Eu trăiesc fiecare cuvânt , fiecare notă atunci când o redau. Studiile pot să te ajută să înțelegi domeniul respectiv mai bine, dar muzica o îndrăgești mai tare atunci când o simți cu adevărat. Viața este o piesă, tot ce trebuie să faci e să știi cum să o cânți. Eu trăiesc emoția muzicii, mă las condusă de ea. Unul din scopurile propuse pentru viitor este să fac studii în acest domeniu.

Ana Ciobanu 2017

- Ești studentă la Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării, foarte mult timp îl petreceți pe teren, în căutarea unor evenimente inedite. Cum reușești să îmbini studiile de la facultate cu muzica și dacă îți sunt utile studiile jurnalistice în domeniul muzical?

- Muzica și Jurnalismul pentru mine sunt două lucruri pe care le combin de minune și cu o deosebită plăcere. Este adevărat, mai tot timpul suntem pe teren, însă acest fapt mă ajută să cunosc oameni noi, să acumulez mai multă experiență și poate să obțin noi colaborări. La facultate noi comunicăm, mergem la evenimente, scriem despre ce am văzut, care a fost atmosfera, ce am observat, ce ne-a captat atenția. În muzică noi gândim cu sunete care într-un fel ne relaxează și ne motivează. Uneori ne ridică și ne ajută să trecem peste greutăți. Jurnalismul mă ajută să mă dezvolt ca personalitate, îmi oferă informații de cultură generală. Nu mai sunt inhibată, comunic mai liber și dau frâu liber gândurilor ce mă frământă. Jurnalismul și muzica pe cât sunt de diferite, pe atât de aproape îmi sunt sufletului. 

Ana Ciobanu 2017

- Povestește-ne despre concursurile la care ai participat și ce ai obținut în urma acestora?!

-Din cauza faptului că nu am studii în muzică, întotdeauna am avut o barieră și o nesiguranță în ceea ce privește concursurile de talente. Nu mă pot lăuda cu numeroase concursuri, pentru că a fost doar unul „Moldova are Talent”. În cadrul acestui concurs am obținut doi de DA și un NU și o experiență pe care nu o pot uita. Anume acest concurs mi-a furat din încredere, ca mai apoi să mă facă mai puternică. Există un dar în fiecare cădere și o putere în fiecare ridicare. Sunt extrem de mulțumită că am avut o astfel de experiență pentru că anume așa momente ne motivează și ne marchează în viață.

Ana Ciobanu 2017

- Ce proiecte urmează să lansezi și cu cine ai vrea să colaborezi?

- Odată cu facultatea am început să mă afirm și în domeniul muzical. Am început să merg la diverse evenimente, dar în același timp am început colaborarea cu Petru Raicu, un băiat minunat cu un talent deosebit, datorită cărui am lansat și piesa „La tine înapoi”.  Împreună am format o echipă minunată din care face parte și Nicolaie Gorbatov, Lidia Basarb, Seghei Zaharov și Patric Hanganu. Mă bucură faptul că echipa mea crede în mine poate mai mult decât eu însămi. Cineva spunea mereu, ai grija ce îți dorești că s-ar putea întâmpla. Eu chiar mi-am dorit acest lucru, am crezut în muzică sau poate a crezut mai mult muzica în mine.

- Dacă ar fi să vorbim despre cariera profesională. Povestește-ne despre planurile, ideile și cea ai vrea să faci pe viitor?

- Am în plan o mulțime de lucruri, dar tot ce iese la iveală înainte de timp nu se îndeplinește, deci o să las lucrurile să meargă încet, și pe cât de încet pe atât de frumoase să fie. Însă totuși primul lucru pe care o să-l fac, e să-mi găsesc o profesoară de canto. Acest lucru mă va ajuta foarte mult în viitor, iar viitorul este așa cum îl construiești tu singur.

Ana Ciobanu 2017

Text: Alina Șalamov, stagiară

Foto: Arhivă personală

Ana Ciobanu 2017 Ana Ciobanu 2017 Ana Ciobanu 2017 Ana Ciobanu 2017 Ana Ciobanu 2017 Ana Ciobanu 2017
 

EEF         

Portalul Stiripozitive.eu a fost creat de „URMA ta” la 1 martie 2012 cu sprijinul Fundaţiei Est-Europene.

Conținutul portalului www.stiripozitive.eu este creat de „URMA ta” cu suportul oferit de Fundaţia Est-Europeană, din resursele acordate de Guvernul Suediei. Opiniile exprimate aparţin autorilor şi nu reflectă neapărat punctul de vedere al Fundației Est-Europene sau al Guvernului Suediei.

• • • 

Preluarea textelor care aparțin www.stiripozitive.eu poate fi făcută doar cu acordul scris și cu indicarea sursei și linkul activ la subiectul preluat din www.stiripozitive.eu.