Prima pagină / Oameni / Cultură  /  (Video) 160 de lucrări de grafică de carte pentru copii de Lică Sainciuc

(Video) 160 de lucrări de grafică de carte pentru copii de Lică Sainciuc imprimare

04.07.2017  

Grafica de carte pentru copii a pictorului Lică Sainciuc, care a împlinit în aceste zile 70 de ani, poate fi admirată într-o expoziție la Muzeul Național de Artă al Moldovei, versnisată la 4 iulie 2017.

160 de lucrări de grafică de carte pentru copii, realizate de pictorul Lică Sainciuc pe durata mai multor decenii, au fost reunite şi deschise publicului pentru admiraţie la Muzeul Naţional de Artă al Moldovei.

NOTĂ BIOGRAFICĂ: LICĂ SAINCIUC

Lică Sainciuc s-a născut la 29 iunie 1947 în familia pictorilor Glebus Sainciuc și Valentina Rusu-Ciobanu.

În 1971 își ia licența în arhitectură la Institutul Politehnic din Chișinău. Debutează ca scenograf și autor de păpuși la teatrele din Moldova.

A ilustrat peste o sută de cărți. Printre acestea se numără și cele scrise de Spiridon Vangheli, Petru Cărare, Grigore Vieru, Constantin Dragomir, Aurel Ciocanu, Ion Creangă.

Este autorul desenelor din „Albinuța" și „Abecedar". Este pictorul care a ilustrat primul „Abecedar" cu litere românești de după 1989.

Reportaj video: Alex Gurduza

Galerie foto: Moldpres.md

Expoziţie Lică Sainciuc 70

 
DESCOPERIŢI MAI MULTE LA

EEF         

Portalul Stiripozitive.eu a fost creat de „URMA ta” la 1 martie 2012 cu sprijinul Fundaţiei Est-Europene.

Conținutul portalului www.stiripozitive.eu este creat de „URMA ta” cu suportul oferit de Fundaţia Est-Europeană, din resursele acordate de Guvernul Suediei. Opiniile exprimate aparţin autorilor şi nu reflectă neapărat punctul de vedere al Fundației Est-Europene sau al Guvernului Suediei.

• • • 

Preluarea textelor care aparțin www.stiripozitive.eu poate fi făcută doar cu acordul scris și cu indicarea sursei și linkul activ la subiectul preluat din www.stiripozitive.eu.