Prima pagină / Oameni / Cultură  /  Mini-Maratonul „Alerg pentru tine” la cea de a II ediție

Mini-Maratonul „Alerg pentru tine” la cea de a II ediție imprimare

27.09.2017  

Peste o sută de voluntari au participat duminică, 23 septembrie 2017, la Mini-maratonul „Alerg pentru tine” cu scopul sporirii nivelul de conștientizare a populației privind bolile oncologice, susținerii persoanele care luptă cu cancerul, și, nu în ultimul rând, pentru a comemora persoanele care au pierdut lupta împotriva cancerului.

Taxa de participare a fost de 50 de lei, iar banii au fost donați în scopuri caritabile. Fiecare participant a primit o brățară, un abțibild cu logoul evenimentului, apă și un lampion, având ocazia să aprindă „Lumina Speranței", scriind un mesaj pentru cei care au pierdut lupta, la fel și mesaje de încurajare pentru cei care luptă în continuare.

Nadejda Obertinschi, moderator eveniment: „Au participat peste 100 de oameni la cursă, apoi cei care vor dori, vor aprinde lampioane. Scopul acestui eveniment este sensibilizarea populației privind maladiile oncologice și metodele de prevenire a cancerului, de asemenea susținem persoanele care la acest moment luptă cu cancerul. Toate fondurile colectate vor fi direcționate către băiatul de 17 ani și fetița de 3 ani care trebuie să urmeze proceduri de chimioterapie."

Participanții au parcurs o distanță de 5 km, alergând în jurul lacului din parcul Valea Morilor, iar emoțiile trăite de către alergători au fost într-atât de mari încât i-au sensibilizat la maxim.

Vadim Vieru, participant: „E primul eveniment de caritate la care particip și am vrut să văd cum este asta, ce fac oamenii care vin aici și, în acest moment, chiar m-am sensibilizat la maxim. Eu am mai participat la alte evenimente, însă acolo se aleargă pentru medalii, aici nu e pentru glorie, aici e așa un fel de simbol."

Banii adunați vor fi direcționați către Asociația Caritate.md, destinatarii finali fiind: Margarita Dabija, fetița de 3 ani, ce trebuie să urmeze proceduri de chimioterapie, și tânărul de 17 ani, Serghei Iatmirschi, care trebuie să se recupereze în urma a două operații de transplant.

Mini-maratonul „Alerg pentru tine" este la cea de a doua ediție și a fost organizat de către ONG Viața Fără Cancer, Caritate.md și Platforma e-Sănătate.

Stagiar: Victoria Moldovanu

 

 

 

EEF         

Portalul Stiripozitive.eu a fost creat de „URMA ta” la 1 martie 2012 cu sprijinul Fundaţiei Est-Europene.

Conținutul portalului www.stiripozitive.eu este creat de „URMA ta” cu suportul oferit de Fundaţia Est-Europeană, din resursele acordate de Guvernul Suediei. Opiniile exprimate aparţin autorilor şi nu reflectă neapărat punctul de vedere al Fundației Est-Europene sau al Guvernului Suediei.

• • • 

Preluarea textelor care aparțin www.stiripozitive.eu poate fi făcută doar cu acordul scris și cu indicarea sursei și linkul activ la subiectul preluat din www.stiripozitive.eu.