Prima pagină / Oameni / Cultură  /  Mihai Țurcanu, câștigătorul de la „The Art of Can 2011”

Mihai Țurcanu, câștigătorul de la „The Art of Can 2011” imprimare

„Vreau să comunic prin munca mea mici istorioare care îi fac pe oameni să se simtă bine”

27.02.2012  

Mihai Țurcanu a adus la Chișinău vestea bună a câștigării concursului internațional „The Art of Can 2011”. Lucrarea moldoveanului Mihai Țurcanu, intitulată „Time Warp”, a fost desemnată învingătoare într-un concurs în care s-au înscris 425 de artiști non-conformiști, designeri sau numai pasionați de artă.

Votează: 5.0/5 (1 Vot )

Premiul obținut de Mihai Țurcanu constă dintr-o excursie de o săptămână la New York pentru două persoane și participarea la un workshop ținut la Muzeul Guggenheim din New York.

În acest subiect „Știri pozitive", Mihai Țurcanu, care este art-directorul agenției „Urban Post", dezvăluie câteva dintre secretele unei publicități reușite. „Majoritatea oamenilor caută o mică istorie în ceea ce privesc, aud sau vizualizează", spune Mihai. Vreo 400 de doze goale de Red Bull și câteva zile de asamblare aceasta este matematica simplă care i-a adus succesul în concurs.        

Arta de a crea capodopere din doze de Red Bull își are începutul în 1999, comunică Redbull.ro. Expoziții au avut loc pretutindeni în lume, din Europa și până în Noua Zeelandă. Țări precum Austria, Germania, Olanda, Elveția, Marea Britanie, Africa de Sud, Singapore și SUA au inspirat artiști să creeze propriile opere de artă din aluminiu în contextul protecției mediului.

 „Vreau să pot să creez, să găsesc și să comunic prin munca mea mici istorioare care îi fac pe oameni să se simtă bine", astfel explică Mihai Țurcanu ceea ce vrea în continuare.

 

EEF         

Portalul Stiripozitive.eu a fost creat de „URMA ta” la 1 martie 2012 cu sprijinul Fundaţiei Est-Europene.

Conținutul portalului www.stiripozitive.eu este creat de „URMA ta” cu suportul oferit de Fundaţia Est-Europeană și finanțat de Suedia. Opiniile exprimate aparţin autorilor şi nu reflectă neapărat punctul de vedere al Fundației Est-Europene sau al Suediei.

• • • 

Preluarea textelor care aparțin www.stiripozitive.eu poate fi făcută doar cu acordul scris și cu indicarea sursei și linkul activ la subiectul preluat din www.stiripozitive.eu.