Prima pagină / Oameni / Cultură  /  Update Galerie online cu oamenii desenați de Glebus Sainciuc

Update Galerie online cu oamenii desenați de Glebus Sainciuc imprimare

Glebus Sainciuc: o galerie de oameni unde suntem aproape toți

18.08.2015   15236 

Dacă oamenii pe care i-a desenat măcar o dată pictorul Glebus Sainciuc ar aduna aceste desene într-un album, am crea astfel o bibliotecă imensă, cu milioane de pagini.

Votează: 5.0/5 (5 Voturi )

Update 18.08.2015

O pagină mai veche, decupată din revista „Moldova” ni-i aduce în prim-plan pe actorii Mefodie Apostolov şi Arcadie Plaţînda - „maeştri omagiaţi ai scenei”, „văzuţi de Glebus Sainciuc”.

Mefodie Apostolov. Desen de Glebus Sainciuc.

Mefodie Apostolov. Desen de Glebus Sainciuc.

Arcadie Plaţînda. Desen de Glebus Sainciuc.

Arcadie Plaţînda. Desen de Glebus Sainciuc.

Update 20.11.2014

„Mai adunaţi profilurile desenate de Glebus Sainciuc?”, ne-a întrebat Silvia Carauş şi ne-a transmis acest desen.

Silvia Carauş desenată de Glebus Sainciuc.

Update 29.06.2014

Constanţa Popa într-un portret de Glebus Sainciuc

La Galeria BRÂNCUȘI: Constanța Popa alături de Constanța Popa, văzută la cinci ani de maestrul Glebus Sainciuc.

Update 17.04.2014

Am descoperit în cartea „Republica Moldova: 50 + 1 jurnalişti. Mass-media în top - anul 2000”, editată de Comitetul pentru Libertatea Presei, 50 de desene ale lui Glebus Sainciuc, înfiţişându-i pe cei 50 de jurnalişti de top ai momentului.

Irina ASTAHOVA

Irina_Astahova

Ion BĂTRÂNU

Ion_Batranu

Vlad BERCU

Vlad_Bercu

Petru BOGATU

Petru_Bogatu

Vasile BOTNARU

Vasile_Botnaru

Gheorghe BUDEANU

Gheorghe_Budeanu

Ion BUNDUCHI

Ion_Bunduchi

Val BUTNARU

Val_Butnaru

Alexandru CANŢÎR

Alexandru_Cantir

Mihail Gheorghe CIBOTARU

Mihail_Gheorghe_Cibotaru

Vitalie CIOBANU

Vitalie_Ciobanu

Vsevolod CIORNEI

Vsevolod_Ciornei

Dumitru CIUBAŞENCO

Dumitru_Ciubasenco

Petru CLEJ

Petru_Clej

Nicolae DABIJA

Nicolae_Dabija

Alexandru DOROGAN

Alexandru_Dorogan

Alexei DUBOVIK

Alexei_Dubovik

Alexandru TĂNASE

Alexandru_Tanase

Anastasia OKUNEVA

Anastasia_Okuneva

Anatol GOLEA

Anatol_Golea

Aneta GROSU

Aneta_Grosu

Arcadie GHERASIM

Arcadie_Gherasim

Boris MARIAN

Boris_Marian

Boris VIERU

Boris_Vieru

Charles KING

Charles_King

Constantin KIROSKO

Constantin_Kirosko

Constantin OLTEANU

Constantin_Olteanu

Constantin STARIS

Constantin_Staris

Constantin TĂNASE

Constantin_Tanase

Dan IONESCU

Dan_Ionescu

Dorin TUDORAN

Dorin_Tudoran

Dumitru TIRA

Dumitru_Tira

Dumitru ȚURCANU

Dumitru_Turcanu

Elena ZAMURA

Elena_Zamura

Iurie ROȘCA

Iurie_Rosca

Maricica TRIFAN

Maricica_Trifan

Mircea SURDU

Mircea_Surdu

Nicolae NEGRU

Nicolae_Negru

Oleg SEREBRIAN

Oleg_Serebrian

Tudor IASCENCO

Tudor_Iascenco

Valentina URSU

Valentina_Ursu

Valeriu RENIȚĂ

Valeriu_Renita

Valeriu SAHARNEANU

Valeriu_Saharneanu

Valeriu VASILICĂ

Valeriu_Vasilica

Vasile GÂRNEȚ

Vasile_Garnet

Vasile GRIBINCEA

Vasile_Gribincea

Vasile SPINEI

Vasile_Spinei

Vasile VASILACHE

Vasile_Vasilache

Viorel MIHAIL

Viorel_Mihail

Vitalia PAVLICENCO

Vitalia_Pavlicenco

Vlad POHILA

Vlad_Pohila

Şi fiecare dintre aceste milioane de desene ar fi un motiv emoţionant de aduceri aminte: despre cum a fost asta, unde s-a întâmplat, ce-am discutat cu maestrul Glebus Sainciuc în timp ce ne desena.

Încercăm aici să creăm o galerie online cu oameni pe care i-a desenat omul luminos Glebus Sainciuc.

Ca să completăm această galerie, ne puteți expedia poze cu desenele pe care vi le-a făcut Glebus Sainciuc la stiripozitive@gmail.com sau la www.facebook.com/stiripozitive.eu.

 

Update 28.01.2014

Domnul Burlacu într-un desen de Glebus Sainciuc.

„Am găsit printre hârtiile mele şi acest desen pentru domnul Burlacu, realizat de Glebus Sainciuc cu ani în urmă”, ne-a transmit scriitorul Dumitru Maxim.

Update 25.02.2013

Glebus Sainciuc 2012

„... Domnişoarei Anastasia Pascari, flăcăilor Ion Botnaru şi Dorin Măgurean, laureaţi ai concursului Vaca anului 2012. Vă felicit”, a scris pe acest desen pictorul Glebus Sainciuc la 25 aprilie 2012.

Glebus Sainciuc august 2012

„Dragei, drăgălaşei Mia, prietena lui Dori”. Semnat: Glebus Sainciuc, 22 august 2012.

Update10.01.2013

„Am fost cu o delegație, în 1995, în vizită la Glebus Sainciuc și astfel am rămas și eu o amintire, cu acest desen”, povesteșe Ludmila Țiganu, specialist în comunicare la Organizația Națiunilor Unite în Moldova. 

„Eram la Alianța Franceză și era anul 1999”, își amintește Mihai Guzun, dr. conferențiar la Universitatea de Stat a Moldovei, momentul în care maestrul Sainciuc i-a făcut un portret, pe care îl ține în ramă în biroul său de șef al Catedrei Jurnalism la Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării. În scurta ședință în care a pozat pentru portret, Mihai Guzun i-a mărturisit lui Glebus Sainciuc că îl ține minte încă de pe vremea când maestrul venea în vizite la „Tinerimea Moldovei”.

„...Mă apropiasem să-i spun bună ziua şi să fac cunoștință - îl văzusem de nenumărate ori la televizor şi eram nedumerit cum aşa om se plimbă lejer, neasaltat de admiratori ai lucrărilor sale", povestește pe blogul său prezentatorul TV Alecu Mătrăgună. „Cum a aflat că-mi fac studiile în România, faţa i se lumină cât un soare la sfârşit de august. a înşfăcat cartea, pe care tocmai o luasem de la anticariat şi mi-a făcut o schiţă într-o suflare, chiar pe coperta ei. I-am mulțumit, uluit de atenţia acordată. mi-a spus să învăţ bine şi să transmit salutări celor din România. I-am urat mulţi ani şi multă inspiraţie".

„Așa se face că, pe lângă impresiile memorabile, cu care pleacă de obicei vizitatorii atelierului dlui Sainciuc, am și o amintire personală: un portret schițat de mâna maestrului... ", citim pe blogul Argentinei Gribincea. „Și o altă schiță făcută de mâna maestrului, portretul fratelui meu, în copilărie...".

„Ne-a schițat și portrete. Acestea sunt deja ca niște cărți de vizită oferite celor care îi trec pragul", povestește Victoria Mărgineanu.

„Ne-a prezentat apoi măştile sale, puţinele pe care le ţine acasă şi spre final, ne-a făcut deosebita plăcere de a ne face fiecăruia câte un portret în profil", adaugă Eugen Dedov.

„Și eu am un desen”, a exclamat Rodica Socolov și ne-a expediat de la Bruxelles portretul ei realizat de Glebus Sainciuc.

Alexandru Moraru văzut de pictorul Glebus Sainciuc | Mazarini.files.wordpress.com. Alexei Rau desenat de Glebus Sainciuc. „Și o altă schiță făcută de mâna maestrului, portretul fratelui meu, în copilărie…” | Argribincea.wordpress.com Argribincea.wordpress.com. Alecu Măstrăgună desenat de Glebus Sainciuc. Alecumatraguna.wordpress.com. „Ne-a schițat și portrete. Acestea sunt deja ca niște cărți de vizită oferite celor care îi trec pragul” | Victoria Mărgineanu, http://victoriamargineanu.blogspot.com. Portretul familiei Guzun de Glebus Sainciuc, 2012 | Aiciscriu.eu. „Ne-a prezentat apoi măştile sale, puţinele pe care le ţine acasă şi spre final, ne-a făcut deosebita plăcere de a ne face fiecăruia câte un portret în profil” | Eugen Dedov, Tabloucuirisi.wordpress.com. Eugen Dedov desenat de Glebus Sainciuc.  Poetul Andrei Lupan. Desen Gleb Sainciuc | Andreilupan.com. „Și eu am un desen”, a exclamat Rodica Socolov și ne-a expediat de la Bruxelles portretul ei realizat de Glebus Sainciuc. Profesorul universitar Mihai Guzun desenat de Glebus Sainciuc. 1999. Ludmila Țiganu, specialist în comunicare la Națiunile Unite în Moldova, desenată de Glebus Sainciuc. 1995. „... Domnişoarei Anastasia Pascari, flăcăilor Ion Botnaru şi Dorin Măgurean, laureaţi ai concursului Vaca anului 2012. Vă felicit”, a scris pe acest desen pictorul Glebus Sainciuc la 25 aprilie 2012. „Dragei, drăgălaşei Mia, prietena lui Dori”. Semnat: Glebus Sainciuc, 22 august 2012. Domnul Burlacu într-un desen de Glebus Sainciuc.
 

EEF       

Portalul Stiripozitive.eu a fost creat de „URMA ta” la 1 martie 2012 cu suportul Fundaţiei Est-Europene.

• • • 

Preluarea textelor care aparțin www.stiripozitive.eu poate fi făcută doar cu indicarea sursei și linkul activ la subiectul preluat din www.stiripozitive.eu.