Prima pagină / Oameni / Cultură  /  Ana-Felicia Scutelnicu, regizoarea premiată la Roma și Trieste: „Moldova e sursa mea de energie”

Ana-Felicia Scutelnicu, regizoarea premiată la Roma și Trieste: „Moldova e sursa mea de energie” imprimare

01.02.2013  

Regizoarea originară din Moldova, Ana-Felicia Scutelnicu, a cucerit, recent, publicul italian cu filmul „Panihida” la Festivalul Internațional de Film de la Roma. Acolo a avut loc premiera mondială a filmului, iar a doua zi a avut loc și premierea.

Votează: 0.0/5 (0 Voturi )

După ce a obținut în noiembrie trecut Premiul pentru cel mai bun film de scurt și mediu metraj la Festivalul Internațional din Roma, un nou proiect al regizoarei Ana-Felicia Scutelnicu, originară din Republica Moldova, a fost apreciat la Festivalul de Film din Trieste din 21-23 ianuarie 2012, Italia, unde a obținut premiul pentru cel mai bun proiect.

Ana-Felicia Scutelnicu

Ana-Felicia Scutelnicu a absolvit Facultatea de Regie la Academia de Film şi Televiziune de la Berlin și a continuat să activeze în Germania. Se întoarce de fiecare dată în Moldova pentru că „fiecare are sursa lui de energie, iar pentru mine Moldova este această sursă de energie", spune, la Chișinău, Ana-Felicia.

 

EEF         

Portalul Stiripozitive.eu a fost creat de „URMA ta” la 1 martie 2012 cu sprijinul Fundaţiei Est-Europene.

Conținutul portalului www.stiripozitive.eu este creat de „URMA ta” cu suportul oferit de Fundaţia Est-Europeană și finanțat de Suedia. Opiniile exprimate aparţin autorilor şi nu reflectă neapărat punctul de vedere al Fundației Est-Europene sau al Suediei.

• • • 

Preluarea textelor care aparțin www.stiripozitive.eu poate fi făcută doar cu acordul scris și cu indicarea sursei și linkul activ la subiectul preluat din www.stiripozitive.eu.