Prima pagină / Oameni / Cultură  /  Revista franceză „SUD OUEST” despre viorista Patricia Kopatchinskaja, originară din Moldova: „Este o personalitate explozivă”

Revista franceză „SUD OUEST” despre viorista Patricia Kopatchinskaja, originară din Moldova: „Este o personalitate explozivă” imprimare

Patricia Kopatchinskaja posedă o tehnică sigură şi caută senzaţia cea mai puternică şi nu interpretarea perfectă

20.02.2013  

Viorista Patricia Kopatchinskaja, originară din Republica Moldova, a oferit, recent, împreună cu Orchestră Champs-Elysées, un program de Beethoven integral, susţinut la sala de spectacole Pin Galant, scrie revista franceză „SUD OUEST”, care apare la Bordeaux. „Este o personalitate explozivă”, remarcă publicaţia franceză.

Votează: 5.0/5 (2 Voturi )

„Formată ca artist în Republica Moldova, ţara sa natală, apoi la Viena, Mecca muzicii clasice, Patricia Kopatchinskaja posedă o tehnică sigură şi caută senzaţia cea mai puternică şi nu interpretarea perfectă", scrie revista „SUD OUEST".

„Este o personalitate explozivă. Patricia Kopatchinskaja (sau PatKop, un supranume pentru cei care găsesc numele ei de nepronunţat) seamănă cu o păpuşă, cu faţa sa frumoasă, păr buclat şi ochi mari şi rotunzi", scrie revista franceză despre compatrioata noastră care a concertat, recent, împreună cu Orchestră Champs-Elysées, cu un program de Beethoven integral.

„Această vioristă de 35 de ani... vine uneori pe scenă fără pantofi. După ce i-a uitat într-o seară, Patricia concertează uneori cu picioarele goale", scrie publicaţia franceză. „Degetele mele de la picioare transmit vibraţiile de pian sau ale orchestrei spre degetele mele de pe vioară", explică Patricia.

„Pentru Patricia Kopatchinskaja, această muzică evocă imagini în care se confruntă spiritualitatea cu lucrurile ordinare", scrie revista „SUD OUEST". „Seamănă cu un peisaj sălbatic deasupra căruia vioara zboară ca o pasăre care cântă încet, improvizat, cu bucurie", spune viorista originară din Republica Moldova.

„Este oare Patricia şi poetă?", se întreabă revista franceză. Şi găseşte răspunsul într-o mărturie a Particiei Kopatchinskaja: „Trebuie să ai o imaginaţie imensă ca să reuşeşti să declanşezi imaginaţia persoanei care vă ascultă".

Patricia Kopatchinskaja: „Trebuie să învățăm să apreciem emoția imperfectă" (Fotografie de Marco Borggreve).

Site-ul web al Patriciei Kopatchinskaja: Patriciakopatchinskaja.com

SUD OUEST Patricia Kopatchinskaja. Credit Marco Borggreve Patricia Kopatchinskaja. Credit Giorgia Bertazzi Patriciakopatchinskaja.com Patriciakopatchinskaja.com
 

EEF         

Portalul Stiripozitive.eu a fost creat de „URMA ta” la 1 martie 2012 cu sprijinul Fundaţiei Est-Europene.

Conținutul portalului www.stiripozitive.eu este creat de „URMA ta” cu suportul oferit de Fundaţia Est-Europeană și finanțat de Suedia. Opiniile exprimate aparţin autorilor şi nu reflectă neapărat punctul de vedere al Fundației Est-Europene sau al Suediei.

• • • 

Preluarea textelor care aparțin www.stiripozitive.eu poate fi făcută doar cu acordul scris și cu indicarea sursei și linkul activ la subiectul preluat din www.stiripozitive.eu.