Prima pagină / Oameni / Cultură  /  Baletul – între ușurința penei și lupta continuă cu tine, alături de Anastasia Homițcaia

Baletul – între ușurința penei și lupta continuă cu tine, alături de Anastasia Homițcaia imprimare

08.03.2013  

În acest interviu, prima-balerină a Teatrului Național de Operă și Balet, Anastasia Homițcaia, ne împărtășește dificultățile, dar și bucuriile profesiei sale, râvnite de majoritatea fetițelor.

Votează: 5.0/5 (3 Voturi )

„Pozitiv este atunci când ieși pe scenă în aplauze și vezi ochi fericiți, când vezi spectatorii care vin și îți mulțumesc că le-ai dăruit puțin din fericirea aceasta. Spectatorul nici nu bănuiește câtă muncă a fost depusă, pentru ușurința de a ți se spune că plutești în scenă ca o pană”, ne împărtășește balerina Anastasia Homițcaia, după repetiția pentru spectacolul „Romeo și Julieta”.

„Nu mi-a fost ușor deloc, peste multe am avut de trecut, chiar și acum, fiecare zi este o luptă cu mine și corpul meu. Dacă ar fi s-o întrebați pe prima mea profesoară, ea v-ar vorbi uimită despre mine. Îmi amintesc că a fost o perioadă plecată, apoi, cînd s-a întors, m-a urmărit într-un spectacol în rolul principal. A venit la mine cu lacrimi în ochi și mi-a spus că niciodată n-a crezut că voi reuși. Dar am reușit!”, mărturisește prima-balerină a Moldovei, Anastasia Homițcaia.

Anastasia Homitcaia

EEF         

Portalul Stiripozitive.eu a fost creat de „URMA ta” la 1 martie 2012 cu sprijinul Fundaţiei Est-Europene.

Conținutul portalului www.stiripozitive.eu este creat de „URMA ta” cu suportul oferit de Fundaţia Est-Europeană și finanțat de Suedia. Opiniile exprimate aparţin autorilor şi nu reflectă neapărat punctul de vedere al Fundației Est-Europene sau al Suediei.

• • • 

Preluarea textelor care aparțin www.stiripozitive.eu poate fi făcută doar cu acordul scris și cu indicarea sursei și linkul activ la subiectul preluat din www.stiripozitive.eu.