Prima pagină / Oameni / Cultură  /  Redescoperă Moldova la Căușeni: Alexei Mateevici și Ion Găină

Redescoperă Moldova la Căușeni: Alexei Mateevici și Ion Găină imprimare

25.06.2013  

„Să vină lumea în vizită la Mateevici. Eu zic că asta e o știre pozitivă”, le-a mărturisit Directorul Casei-muzeu „Alexei Mateevici”, Ion Găină, vizitatorilor care au ajuns la Zaim în cadrul proiectului „Redescoperă Moldova: Căușeni”.

Votează: 5.0/5 (4 Voturi )

Teodora Ursu | Redescoperă Moldova: Căușeni

„Să-l întâlnești pe Mateevici, să îl simți, să îl auzi, să umbli prin satul prin care a umblat și el, să intri în casa lui, să te atingi de mânerul de care s-a atins poetul: toate sunt vești bune. Dincolo de toate câte ni se întâmplă - necazuri, supărări și probleme, există lucruri frumoase", a spus Ion Găină, care este un om extraordinar, muzeograf și scriitor, director și fondator al Casei-muzeu „Alexei Mateevici".

Aflând că există un grup de bloggeri interesați de partea frumoasă a vieții, care au ajuns în aceste zile la Căușeni, Ion Găină ne-a primit cu mâinile deschise, povestindu-ne despre viața lui Alexei Mateevici și ne-a ajutat să vedem, să respirăm și să simțim trăirile scriitorului.

Mânerul ușii de care s-a atins Alexei Mateevici.

La Zaim, Directorul muzeului ne-a vorbit despre inelul spiritual al lui Mateevici: Căinari-Zaim-Căușeni-Chișinău și despre semnificația pătrunzătoare a monumentului de lângă casă, acesta fiind o poezie în bronz despre Mateevici.

Căușeni

 

EEF         

Portalul Stiripozitive.eu a fost creat de „URMA ta” la 1 martie 2012 cu sprijinul Fundaţiei Est-Europene.

Conținutul portalului www.stiripozitive.eu este creat de „URMA ta” cu suportul oferit de Fundaţia Est-Europeană și finanțat de Suedia. Opiniile exprimate aparţin autorilor şi nu reflectă neapărat punctul de vedere al Fundației Est-Europene sau al Suediei.

• • • 

Preluarea textelor care aparțin www.stiripozitive.eu poate fi făcută doar cu acordul scris și cu indicarea sursei și linkul activ la subiectul preluat din www.stiripozitive.eu.