Prima pagină / Evenimente / Știri pozitive de la vizitatori  /  Premierea creativității, ediția II, satul Mărcăuți, raionul Briceni

Premierea creativității, ediția II, satul Mărcăuți, raionul Briceni imprimare

10.03.2014   Esenia C. Steckmest, Oslo

Satul Mărcăuți, raionul Briceni: un concert educativ de primăvară unde a fost premiată creativitatea.

Votează: 0.0/5 (0 Voturi )

Şi în acest an, la fel ca în 2013, elevii împreună cu profesorii și părintii din satul Mărcăuţi, Briceni, au organizat un concert educativ de primăvară cu o expoziție de lucrări manuale.

La sărbătoare, compania noastră SRL Certan Enterprises a premiat participanții la concursul de eseuri. Elevii au primit premii bănesti și cărţi, iar gimnaziului i-au fost donate seturi de veselă pentru elevii claselor primare. Prima ediţie a consursului a fost consemnată, în februarie 2013, pe Stiri pozitive.eu AICI.

Scopul principal al concursului rămâne a fi susținerea muncii intelectuale, dezvoltarea sentimentului patriotic față de baștină, stimularea studierii limbii române, această comună fiind una multietnică. Tema eseului anului acesta a fost "Despre mine", pentru a cunoaște care sunt visele și aspirațiile generației tinere. În acest fel, Axenia Dociu, câștigătoarea locului întâi, a primit în dar cărți motivaționale și de dezvoltare personală ale autorului Napoleon Hill, pentru înspirație, ca să-și urmeze și realizeze visul său.

La eveniment au venit foarte mulți locuitori ai comunei, precum și oaspeți din Briceni și Chișinău.

Efimia Bandalac, preşedintele consiliului raionului Briceni, a felicitat elevii și pedagogii pentru succesele comune, a susținut relația frumoasă pe care o are gimnaziul cu compania noastră și a precizat despre importanța unei conlucrări comune pentru a schimba situația din localitatea rurală.

Aliona Babiuc, șefa Direcției Învățămîntului Tineret și Sport din Briceni, a atras atenția că orice victorie a elevilor, este o victorie a gimnaziului, o victorie a întregului sat, care va fi cunoscut în lume.

La eveniment a participat și Biroul pentru Relații cu Diaspora, la invitația și rugămintea mea, ca dumnealor să înteleagă mai bine ce doresc să realizez în această comună și ce fel de susținere avem nevoie. La fel am solicitat Biroului să povestească publicului despre Tabăra DOR, astfel să dea mai mult stimul tinerilor din localitatea rurală să participe la această tabără.

Maia Metaxa, consultantul naţional în comunicare din cadrul Biroului, a relevat importanța implicării concetățenilor de peste hotare în astfel de proiecte în localițățile sale de baștină.

Eu mulțumesc din suflet tuturor pentru eforturile comune, pentru muncă și susținere. Știu că reprezentațiile, lucrările manuale, amenajarea sălii au fost pregătite de către elevi, profesori și părinți cu multe emoții și nopti nedormite pentru ca toți să se bucure de eveniment. S-a meritat fiindcă a avut loc o adevărată sărbătoare a primăverii.

Îmi doresc foarte mult să modernizez locul de baștină împreună cu toți care doresc să se implice și să contribuie.

 

EEF         

Portalul Stiripozitive.eu a fost creat de „URMA ta” la 1 martie 2012 cu sprijinul Fundaţiei Est-Europene.

Conținutul portalului www.stiripozitive.eu este creat de „URMA ta” cu suportul oferit de Fundaţia Est-Europeană și finanțat de Suedia. Opiniile exprimate aparţin autorilor şi nu reflectă neapărat punctul de vedere al Fundației Est-Europene sau al Suediei.

• • • 

Preluarea textelor care aparțin www.stiripozitive.eu poate fi făcută doar cu acordul scris și cu indicarea sursei și linkul activ la subiectul preluat din www.stiripozitive.eu.