Prima pagină / Evenimente / Știri pozitive de la vizitatori  /  Tinerii din Consiliile de Tineret din Moldova s-au întrunit în cadrul Școlii de Vară pentru instruiri în domeniul decizional

Tinerii din Consiliile de Tineret din Moldova s-au întrunit în cadrul Școlii de Vară pentru instruiri în domeniul decizional imprimare

01.09.2020  

În perioada 17-19 august, a avut loc prima ediție a Școlii de Vară, dedicată departamentului Resurse Umane din cadrul Consiliilor Raionale/Municipale ale Tinerilor, proiect organizat de Rețeaua Națională a Consiliilor Locale ale Tinerilor din Moldova (RNCLTM), cu susținerea Ministerul Educației, Culturii și Cercetării al Republicii Moldova. Au participat 30 de tineri din Consiliile de Tineret toată țara, doritori de a aduce o schimbare prin reprezentarea tinerilor la nivel local.

Ce au învățat tinerii în cadrul sesiunilor și atelierelor? Vă povestim în continuare!

 

ZIUA 1:

 Rolul și misiunea unui Consiliu de Tineret Principiile educației non-formale;

Rolul și locului departamentului resurse umane în Consiliul de Tineret;

Activități de Team Building.

 

ZIUA 2:

Incursiunea în alegeri/completări + simularea unui proces electoral;

Crearea unui consiliu local al tinerilor;

Procesul de creare și consolidare a echipei CR/MT (team-building, activități non-formale etc.);

Crearea și implementarea sistemul de motivare a tinerilor consilieri.

 

ZIUA 3:

Voluntariat, beneficii, oportunități, responsabilități;

Identificarea și valorificarea potențialului fiecărui tânăr consilier;

Activitate de follow-up;

Activități de Team Building.

 

Cei mai în măsură să spună cum a fost Școala de Vară sunt, desigur, participanții:

Mihaela Doroftei, Consiliul Raional al Tinerilor Râșcani: „A fost o experiență nemaipomenită, iar participanții până urma au devenit o echipa de prieteni și astfel am cunoscut tineri activi din toată țara. Educația non-formală e perfecta, am deschis noi uși pentru mine și o noua metoda de învățare. Desigur și team building-ul care a lăsat urme e mai fain decât orice alta activitate de consolidare a unei echipe! Programul încărcat a acestor 3 zile a fost binevenit!”

Nicoleta Arhiliuc, Consiliul Municipal al Tinerilor Chișinău: „Am participat la mai multe trening-uri, școli de vară, dar un lucru este sigur: un curs realizat de tineri pentru tineri, prin metode de învățare non-formale, este cea mai buna cale de dezvoltare pentru tinerii consilieri/ membri sau șefi ai departamentului Resurse Umane. Le sunt recunoscătoare formatorilor pentru toate lucrurile care le-am învățat de la ei, mai mult, unele deja am început să aplic in activitatea mea în cadrul Consiliului de Tineret.”

Catalina Cortac, Consiliul Raional al Tinerilor Strășeni: „Pentru mine a fost o experiență de neuitat din toate punctele de vedere... În primul rând am făcut cunoștință și am pus în practică multe lucruri care într-adevăr o să mă ajute in domeniul în care activez. Am avut o ghidare multilaterală și foarte foarte utilă. Am combinat utilul cu plăcutul am și învățat, ne-am și distrat, am format o echipă minunată ,eu fost cele mai frumoase zile din vara asta, ținând cont de pandemie și de faptul că altceva nu am avut ce face vara aceasta. Mentorii, Diana, Dumitru și Valeria au fost cei mai tari. Să fiu sinceră despărțirea chiar a fost grea, însă experiență a rămas... Până la o altă reîntâlnire!”

 

Școala de vară a fost desfășurată de către RNCLTM, respectând toate recomandările și regulile impuse de situația pandemică actuală.

 

EEF         

Portalul Stiripozitive.eu a fost creat de „URMA ta” la 1 martie 2012 cu sprijinul Fundaţiei Est-Europene.

Conținutul portalului www.stiripozitive.eu este creat de „URMA ta” cu suportul oferit de Fundaţia Est-Europeană și finanțat de Suedia. Opiniile exprimate aparţin autorilor şi nu reflectă neapărat punctul de vedere al Fundației Est-Europene sau al Suediei.

• • • 

Preluarea textelor care aparțin www.stiripozitive.eu poate fi făcută doar cu acordul scris și cu indicarea sursei și linkul activ la subiectul preluat din www.stiripozitive.eu.