Prima pagină / Evenimente / Știri pozitive de la vizitatori  /  Cantina socială mobilă oferă prânzuri calde şi în corturi

Cantina socială mobilă oferă prânzuri calde şi în corturi imprimare

06.02.2014   DIACONIA.MD

Cantina socială mobilă deserveşte zilnic 30 de oameni nevoiaşi, iar în această perioadă, tinerii voluntari oferă un prânz cald şi oamenilor care vizitează cortul amplasat lângă Piața din sectorul Ciocana, anunţă Misiunea Socială Diaconia.

Votează: 5.0/5 (4 Voturi )

De la începutul săptămânii trecute, Misiunea Socială „Diaconia” a Mitropoliei Basarabiei distribuie supă caldă şi în unul dintre corturile instalate de Serviciul Protecției Civile și Situațiilor Excepționale.

Cantina Sociala

Marco Povero, coordonatorul proiectului: „Împreună cu o echipă de voluntari, suntem aici între orele 14:30-15:30. Ne bucură faptul că putem să oferim un prânz cald şi o vorbă bună. Până acum marea majoritate a celor care acceptă ajutorul nostru sunt oamenii străzii.”

Victor, 45 de ani, beneficiar: „Am ajuns aici întâmplător. Am primit o supă caldă. Dacă nu era cortul acesta, astăzi era să îngheţ de frig şi nu era să mănânc nimic”.

Maria Cioban, voluntar: „Pentru mine voluntariatul este o plăcere şi o experienţă deosebită. Aici am posibilitatea să-i ajut pe oamenii mai nefericiţi decât mine. Ei ne aşteaptă zilnic. Ştiu ora la care venim şi se bucură de mâncarea le-o aducem.”

Cantina Sociala

Cantina socială mobilă „Aproape de Aproapele” este un serviciu lansat în Chişinău la începutul anului 2013. O echipă de voluntari asigură distribuţia prânzului la domiciliu beneficiarilor care nu se pot deplasa, iar un microbus dotat special staţionează în anumite puncte de distribuţie şi oferă un prânz cald.

Cantina Sociala

Serviciul oferit de voluntari este în primul rând un ajutor pentru o necesitate de bază - asigurarea alimentaţiei, însă un element prioritar este şi crearea legăturii cu persoanele asistate, identificarea problemelor cu care se confruntă şi posibilitatea de a le ajuta şi prin alte proiecte implementate de Misiunea Diaconia.

EEF         

Portalul Stiripozitive.eu a fost creat de „URMA ta” la 1 martie 2012 cu sprijinul Fundaţiei Est-Europene.

Conținutul portalului www.stiripozitive.eu este creat de „URMA ta” cu suportul oferit de Fundaţia Est-Europeană și finanțat de Suedia. Opiniile exprimate aparţin autorilor şi nu reflectă neapărat punctul de vedere al Fundației Est-Europene sau al Suediei.

• • • 

Preluarea textelor care aparțin www.stiripozitive.eu poate fi făcută doar cu acordul scris și cu indicarea sursei și linkul activ la subiectul preluat din www.stiripozitive.eu.