Prima pagină / Oameni / High Tech  /  Milena Negru, designer de interior: „Arta nu are limite”

Milena Negru, designer de interior: „Arta nu are limite” imprimare

10.06.2019  

Picturi, design și concepte pentru interior. În această dimensiune trăiești Milena Negru, tânăra care studiază design de interior la București și realizează tablouri în diverse tehnici sub denumirea MILENart. O parte dintre acestea au fost expuse și la Centrul Artcor, în cadrul Moldovan Design Week. Despre pasiunea pentru design de interior și industria creativă ne povestește într-un interviu pentru stiripozitive.eu.

Milena, povestește-ne cum a început pasiunea ta pentru design?

Pasiunea mea pentru design nu a început în copilărie și nici nu am moștenit-o din familie. Mereu am avut o pasiune deosebită pentru pictură și desen, dar cel mai ciudat lucru e că nu am ales să îmi continui studiile în acest domeniu, ci în design interior. Uneori trebuie doar să ieșim din zona de confort pentru a ne descoperi noi capacități.

Cum te ajută facultatea pe care o faci?

Facultatea pe care o fac mă ajută enorm și îmi oferă posibilitatea să mă dezvolt: cursuri interactive, proiecte în grup, workshop-uri și profesori minunați care sunt mereu gata să te îndrume pentru ați atinge scopurile și pentru a avea rezultate pe măsură.

Pe lângă design mai realizezi și tablouri. Unde putem să le vedem?

Pe lângă design interior, realizez tablouri în diverse tehnici, pe care le puteți urmări pe pagina mea de facebook „MILENart" și Instagram „MILEN_art".

Cum putem să integrăm tablourile în design-ul de interior?

Tablourile într-un interior pot fi un element cheie, ce îi oferă spațiului identitate și în același timp îl poate schimba radical, îl poate face mai primitor de asemenea un tablou bine ales poate deveni punctul de interes al casei tale. Un tablou pentru a fi pus în valoare trebuie să se potrivească cromatic cu spațiul ales, pe un perete extrem de decorat se va pune un tablou cu mai puține elemente decorative, (mereu trebuie sa existe un contrast) pentru a nu se pierde pe fundalul peretelui. De asemenea tablourile pot fi poziționate în grupuri de 2-3 tablouri mai mici sau unul mai mare. În spațiile contemporane a devenit viral ca tablourile mari să nu mai fie agățate pe perete ci doar rezemate de perete. Arta nu are limite și nici modul în care se manifestă, cel mai important e să nu vă fie frică să experimentați.

Cum arată din punctul tău de vedere o casă ideală?

O casă ideală din punctul meu de vedere e casă în care te simți tu confortabil. Viziunea asupra unei case ideale e diferită de la un om la altul. De ce? Pentru că aceste criterii sunt în memoria și subconștientul nostru. Atât timp cât cineva care a locuit într-o zonă forestieră, se va simți mai bine într-un spațiu unde sunt prezente esențe de lemn natural. Sau cineva care a locuit toată viața într-o casă în stil clasic sau neoclasic se va simți confortabil respectiv într-un astfel de spațiu. Pentru că amintirile pe care le avem din copilărie legate de casa noastră părintească ne influențează pe tot restul vieții.

Care sunt tendințele acestui an în materie de design de interior?

Anul acesta am avut ocazia să merg la târgul internațional de mobilă din Milano, acesta este locul unde se dau start noilor tendințe și se prezintă cele mai recente metode de elaborare și inovații în design. Unul din criteriile comune pe care le-am remarcat la toate brandurile este reîntoarcerea la natură. Aceasta putea fi reprezentată prin elemente brute cum ar fi picioare de scaun cu terminațiile unor labe de leu, tabet cu scene din natura sau prin elemente vegetale stilizate. Este observată utilizarea materialelor naturale: lemnul, marmura, mătasea.

Până unde ai vrea să duci pasiunea pentru design?

În timp aș dori ca pasiunea mea pentru design să se transforme într-o afacere profitabilă, probabil visul oricărui antreprenor și în același timp să creez spații prielnice, confortabile pentru clienții mei, pentru ca ei să se simtă acasă.

 

Paulina Gușan

Fotografii: Arhiva Personală

 

EEF         

Portalul Stiripozitive.eu a fost creat de „URMA ta” la 1 martie 2012 cu sprijinul Fundaţiei Est-Europene.

Conținutul portalului www.stiripozitive.eu este creat de „URMA ta” cu suportul oferit de Fundaţia Est-Europeană și finanțat de Suedia. Opiniile exprimate aparţin autorilor şi nu reflectă neapărat punctul de vedere al Fundației Est-Europene sau al Suediei.

• • • 

Preluarea textelor care aparțin www.stiripozitive.eu poate fi făcută doar cu acordul scris și cu indicarea sursei și linkul activ la subiectul preluat din www.stiripozitive.eu.