Prima pagină / Oameni / High Tech  /  Masha Sardari: o tânără originară din Moldova, cu fotografii în „Vogue”

Masha Sardari: o tânără originară din Moldova, cu fotografii în „Vogue” imprimare

„Bineînțeles că există niște surse principale de inspirație, ca amintirile din copilăria mea în Moldova”

18.03.2013  

Fotografiile Mashei Sardari, o tânără de 18 ani originară din Moldova, au fost publicate pe website-ul revistei „Vogue” Italia și în cadrul proiectului New Yorkez – Art Takes Times Square. Tânăra născută în satul Jura a plecat în SUA în 2006, la vârsta de 12 ani.

Votează: 4.8/5 (4 Voturi )

- Când ai început să faci fotografie la modul serios?

- Debutul meu fotografic oficial a avut loc în ianuarie 2010. Atunci a fost prima dată când am devenit cu adevărat interesată în dezvoltarea aptitudinilor mele în acest domeniu.

Maria Sardari

- Imaginile tale sunt absolut ireale. Ce poveste spun fotografiile tale? Încerci să oferi lumii o cale de evadare din realitatea cotidiană?

- Sunt deopotrivă o evadare și o reafirmare a realității. Fiecare fotografie spune o istorie deosebită și este menită să creeze o legătură cu spectatorul la nivel emoțional și psihologic.

Maria Sardari

- Ce tehnică folosești? Utilizezi numai aparate digitale și post-procesare sau apelezi și la aparatele cu film?

- Arta mea fotografică este în întregime digitală, cu post-procesare în Photoshop.

Maria Sardari

- Cum alegi modelele și scenele? Majoritatea decorurilor din fotografiile tale par locuri abandonate. Cum le găsești?

- Modelele mele sunt, de regulă, prietene apropiate care sunt de acord să se implice în numeroase călătorii fotografice, mai mult sau mai puțin plăcute.

Maria Sardari

Modelul cu care lucrez cel mai mult este Bethany Rand și, deși ea nu are experiență profesională, cu ea lucrul este cel mai simplu și cel mai plăcut. Locațiile sunt, de obicei, locuri pe care le zăresc în timp ce conduc sau mă plimb. Uneori mă ajută și prietenii să le găsesc.

Maria Sardari

- Ce te inspiră și ce te motivează?

- Probabil că va suna ca un clișeu, dar totul mă inspiră. Bineînțeles că există niște surse principale, ca amintirile din copilăria mea în Moldova. Motivația mea principală este să muncesc din greu la îmbunătățirea nu doar a aspectelor tehnice, dar și a felului în care mă implic în fiecare fotografie, pentru că vreau ca aceasta din urmă să fie o reprezentare cât mai fidelă a viziunii mele, a felului în care cred și simt eu că ar trebui să fie.

Maria Sardari

- Care este aparatul tău de fotografiat preferat?

- Folosesc un Canon 5D Mark II și un obiectiv Super Takumar 50mm, f1.4.

Maria Sardari

- Personajele preponderente în fotografiile tale sunt femei. De ce nu și bărbați?

- La început, am lucrat mai mult cu femei, deoarece multe din fotografii sunt bazate pe experiența mea personală și mi s-a părut ciudat să folosesc bărbați.

Maria Sardari

Unele dintre ele sunt legate de drepturile femeilor și de opresiune. O altă dificultate este să găsesc modele care corespund imaginii de care am nevoie. Acum am început să integrez mai multe modele masculine și să explorez conceptele pe care le pot realiza cu ei.

Maria Sardari

- Cum obții aceste compoziții care sfidează gravitația?

- Este vorba de unul dintre cele mai vechi trucuri: levitație în stare pură și simplă. Încerc însă să o fac să pară neașteptată, ca să îi confer o perspectivă nouă. Apelez la suporturi în timpul ședinței foto și apoi le înlătur prin post-procesare.

Maria Sardari

- Care este lucrarea ta preferată?

- Nu aș putea numi una. Cred că evoluez cu fiecare lucrare, prin urmare, ultima fotografie este preferata, probabil pentru că este proaspătă și încă nu am privit-o suficient de mult timp ca să descopăr toate lucrurile care ar fi putut fi realizate mai bine.

Maria Sardari

- Proiecte de viitor?

- Acum lucrez la o serie care abordează latura întunecată a poveștilor cu zâne. Planific să realizez și alte serii de fotografii, dar vreau să fie o surpriză și de asta încă nu spun nimic.

www.mashasardari.com

http://flickr.com/gomophotography

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

EEF         

Portalul Stiripozitive.eu a fost creat de „URMA ta” la 1 martie 2012 cu sprijinul Fundaţiei Est-Europene.

Conținutul portalului www.stiripozitive.eu este creat de „URMA ta” cu suportul oferit de Fundaţia Est-Europeană și finanțat de Suedia. Opiniile exprimate aparţin autorilor şi nu reflectă neapărat punctul de vedere al Fundației Est-Europene sau al Suediei.

• • • 

Preluarea textelor care aparțin www.stiripozitive.eu poate fi făcută doar cu acordul scris și cu indicarea sursei și linkul activ la subiectul preluat din www.stiripozitive.eu.