Prima pagină / Oameni / High Tech  /  Hair-stilistul Andrei Cocieru: „Sunt un rob al frumosului”

Hair-stilistul Andrei Cocieru: „Sunt un rob al frumosului” imprimare

„Oamenii noștri au o frumusețe aparte pe care o coafură reuşită nu o modifică, ci o intensifică”

08.04.2013  

Se spune că astăzi femeile sunt în goană după modă, trenduri și coafuri. Și mare ne va fi mirarea atunci când îl vom cunoaște pe Andrei, hair-stilistul care încă de la treisprezece ani a descoperit secretul unei coafuri ideale și modalitatea de a face oamenii mai siguri de sine și mai plini de viață.

Votează: 5.0/5 (5 Voturi )

Veronica Vladei | Stiripozitive.eu

Stilistul Andrei Cocieru şi-a descoperit vocația în copilărie, atunci când prietena lui cea mai bună și sora îi serveau drept „modele" pentru a-și pune în aplicare ideile. Un pic mai târziu, la sugestia unui bun prieten, a înțeles că acesta e drumul pe care trebuie să meargă în viață și a început să învețe și să deprindă mai bine meseria de hair-stilist.

andrei_cocieru

Își găsește inspirația în sclipirea năucitoare a lumii de la Hollywood, însă nu ar părăsi niciodată ceea ce a construit cu mare greu aici: salonul care îi poartă numele și mai mult de atât - sufletul.

andrei_cocieru

Datorită meseriei pe care o are, Andrei încearcă mereu să obțină noi și noi calificări. A fost în Marea Britanie, Rusia, dar recunoaște că oamenii noștri au o frumusețe aparte pe care o coafură reuşită nu o modifică, ci o intensifică.

andrei_cocieru

Se mândrește cu o colecție de 53 de diplome și și-a pus în plan să deţină și o colecție de trofee pentru că, spune el, e un perfecționist în tot ce face.

andrei_cocieru

La întrebarea: „Ce preferă să facă în puținul timp liber pe care îl are?", Andrei Cocieru a mărturisit că de fapt munca sa e cea mai mare pasiune pe care o are, iar în acele câteva ore de răgaz adoră plimbările în aer liber, atunci când ascultă cum „respiră natura".

andrei_cocieru

Femeile sunt cele care obișnuiesc să îi calce pragul salonului mai des, însă Andrei recunoaște că de fapt bărbații sunt cei care au mai multe cerințe. De aici și mitul spulberat că doar femeile sunt oarecum obsedate de ideea de a arăta bine: „În afara de look-ul de nota zece, o nouă coafură, frizură te încarcă cu energie. Deși poate schimbarea nu e atât de vizibilă în exterior, oamenii se schimbă în mod evident ca stare de spirit".

andrei_cocieru

În timp Andrei a mai înțeles că meseria de frizer e strâns legată de cea de psiholog, înainte de a realiza o coafură sau o frizură se interesează din ce anturaj provine omul, cu ce se ocupă, ce temperament are, pentru ca ceea ce va face să-i completeze deplin personalitatea.

andrei_cocieru

„O coafură e precum o floare. Dacă o primim cadou, nu trebuie să o lăsăm neudată, fără viață. Trebuie mereu să avem grijă de ea", mărturiseşte creatorul de coafuri.

andrei_cocieru

Andrei e un amator de viteză, îi plac prezentările de modă care cer lucrări perfecte în cel mai scurt timp, iar pentru dânsul de fiecare dată acesta este o provocare și, în același timp, un antrenament al propriilor capacități.

andrei_cocieru

Dacă ar fi să o ia de la început, n-ar schimba nimic pentru că, spune Andrei Cocieru, e un „rob al frumosul" și s-ar simți pierdut fără ceea ce poate să facă el cel mai bine, adică să-i facă pe oameni un pic mai fericiți.

andrei_cocieru

 

EEF         

Portalul Stiripozitive.eu a fost creat de „URMA ta” la 1 martie 2012 cu sprijinul Fundaţiei Est-Europene.

Conținutul portalului www.stiripozitive.eu este creat de „URMA ta” cu suportul oferit de Fundaţia Est-Europeană și finanțat de Suedia. Opiniile exprimate aparţin autorilor şi nu reflectă neapărat punctul de vedere al Fundației Est-Europene sau al Suediei.

• • • 

Preluarea textelor care aparțin www.stiripozitive.eu poate fi făcută doar cu acordul scris și cu indicarea sursei și linkul activ la subiectul preluat din www.stiripozitive.eu.