Prima pagină / Evenimente / Știri pozitive la TV Moldova 1  /  Ştiri pozitive la TV Moldova 1 | Emisiune din 19 aprilie 2014

Ştiri pozitive la TV Moldova 1 | Emisiune din 19 aprilie 2014 imprimare

19.04.2014  

Emisiunea săptămânală „Ştiri pozitive” este difuzată în fiecare sâmbătă, la ora 13:00. Emisiunea diversifică produsele media de pe piață și este menit să readucă în vizorul publicului locuri, evenimente și lucruri pozitive, create de oameni.

Votează: 5.0/5 (3 Voturi )

În ediția de astăzi din 19 aprilie vom cunoaște nişte oameni pozitivi. Sunt de fapt nişte tineri din Moldova care au creat câteva filme despre semenii lor. Iar alţi câţiva tineri au purtat un dialog despre viaţă, politică şi integrarea europeană cu trei foşti preşedinţi de ţară care s-au aflat în aceste zile la Chişinău.

 În cele 8 filme scurte, nişte adolescenţi din Moldova au povestit despre o sănătate fără probleme şi o dragoste fără complicaţii. Şi astfel au lansat iniţiativa „Fac ce vreau, dar ştiu ce fac!”, care face parte dintr-o campanie mai largă „Vreau o generaţie Sănătoasă”.

Iată şi primul film de 60 de secunde. Este realizat de Valeria, Cătălin, Melania și Mădălina are titlul „Doar o vârstă” și abordează problema cu care se confruntă semenii lor - percepţia imaginii de sine.

Bianca, Danu și Artiom au realizat un film în care au afirmat că pentru a fi frumos, trebuie să fii şi sănătos.

Filmul „Bătaia” este creat de: Sofia, Ion, Vadim și Maxim și prezintă o problem şi câteva soluţii la fenomenul violenţei.

Filmul „Dacă mă iubești...” este creat de: Cătălina, Călin, Doina și Veneamin şi vorbeşte despre cum să iei o decizie atunci când persoana iubită insistă.

Silvia, Stanislav și Viorica au creat un film intitulat „Colegii mei” care ne spune ce să facem când adolescenţii sunt intimidaţi.

Filmul „Superman” este gândit şi realizat de Teodor și Mariana și prezintă o problema cu care se confruntă tinerii – suicidul.

Iar Nelea, Irina și Nicu au creat filmul „Fata cu ceaiul” despre presiunea grupului de semeni.

Cristian, Mihai și Constantin au realizat filmul „Meciul de baschet” care reflectă despre prevenirea prin sport a consumului de tutun şi alcool.

Ca să-şi exprime ideile şi sentimentele în cele 8 filme prezentate acum în premieră la Moldova 1, tinerii au avut câţiva parteneri: Centrul Media pentru Tineri şi Asociaţia Sănătate pentru Tineri. De asemenea, adolescenţii au beneficiat de sprijinul Ministerului Sănătăţii şi Agenţiei Elveţiene pentru Dezvoltare şi Cooperare. 

Concluzia pozitivă pe care o putem face după vizionarea acestor file este că tinerii optează pentru sănătate fără probleme şi dragoste fără complicaţii.

• Aleksander Kwasniewski, Boris Tadić și Rexhep Meidani au purtat un dialog cu tinerii din Moldova. În aceste zile tinerii din Moldova au avut şansa să dialogheze despre viaţă, politică şi integrarea europeană cu câţiva lideri europeni. Preşedinţii Kwasniewski, Meidani şi Tadic au fost şefi de stat în Polonia, Albania şi Serbia şi s-au aflat la Chişinău la invitaţia Fundaţiei Est-Europene.

Conferinta

Sărbători fericite și să ne auzim de bine, Moldova!

EEF         

Portalul Stiripozitive.eu a fost creat de „URMA ta” la 1 martie 2012 cu sprijinul Fundaţiei Est-Europene.

Conținutul portalului www.stiripozitive.eu este creat de „URMA ta” cu suportul oferit de Fundaţia Est-Europeană și finanțat de Suedia. Opiniile exprimate aparţin autorilor şi nu reflectă neapărat punctul de vedere al Fundației Est-Europene sau al Suediei.

• • • 

Preluarea textelor care aparțin www.stiripozitive.eu poate fi făcută doar cu acordul scris și cu indicarea sursei și linkul activ la subiectul preluat din www.stiripozitive.eu.